Overzichtsfoto van de Streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR

Overzichtsfoto van de Streekproductenmarkt bij Kaasboerderij Weenink. Foto: PR

22ste Streekproductenmarkt Lievelde: als vanouds vermaak voor het hele gezin

Cultuur

LIEVELDE – Traditiegetrouw organiseert Kaasboerderij Weenink op Tweede Pinksterdag een Streekproductenmarkt. Dit jaar is het voor de 22ste keer en wel op maandag 20 mei. Er zijn meer standhouders dan voorgaande jaren: ongeveer 120. Naast streekproducten zijn er ook creatieve maaksels en kunst te koop, actieve workshops te doen en muziek te beluisteren. Voor kinderen is er veel te doen. Johannes Weenink en Michiel Weenink: ”We bieden een gevarieerd aanbod met leuke activiteiten voor het hele gezin. Je kan je bij ons prima een dag vermaken. Er is ook volop te eten en drinken. We hopen op mooi weer en zien de mensen graag verschijnen!”

Door Barbara Pavinati

Insectenkaas
“Bijzonder dit jaar is de samenwerking met De Insectenman. Hij verkoopt allerlei producten waarin insecten verwerkt zijn, zoals bijvoorbeeld bier. In overleg met hem hebben we een insectenkaas gemaakt met meelwormen en krekels. Die kaas is op de Streekproductenmarkt voor het eerst te proeven en te koop. De Kookmuts gaat met onze producten toetjes maken met en voor kinderen en met Bakken met Niels kunnen kinderen bijvoorbeeld aardbeienrondo’s maken. Verder is er een Bellentovenaar die levensgrote bellenblaast. Wil je lekker springen? Dat kan op de luchtkussens in het springfestijn,” vertellen Johannes en Michiel.

Divers aanbod
“Robbin Breuer uit Varsseveld loopt over het terrein met een golfballetjes-act. Er is een paardendemonstratie voltige van Joyce Rouwmaat en vrijheidsdressuur voor paarden en pony’s. De koeien kunnen worden geknuffeld en de kaasopslag gaat open voor bezichtiging.”

Een opmerkelijk streekproduct dat te koop is Spice it up. Dat merk verkoopt heerlijke Achterhoekse sambal en sauzen. “Sanders Hof uit Etten is al jaren een vaste klant van ons. Hij heeft ook weer een kraam met charcuterie,” leggen Johannes en Michiel uit, “Verder is er veel muziek: De Blaozepeters uit Lievelde, De Knapzakkers, een draaiorgel uit Harreveld en zoals al jaren het geval is zijn de Cow Pokes van de partij met countrymuziek. Radio Achterhoek komt langs om verslag te doen.”

Kom je ook?
De Streekproductenmarkt is op maandag 20 mei op het erf van Kaasboerderij Weenink aan Eimersweg 3 in Lievelde. Het is van 10.00 uur tot 17.00 uur. De entree is vijf euro, kinderen kunnen gratis naar binnen. En ook het parkeren is gratis

Foto: PR
De koeienstal is open voor publiek. Foto: Janette van Egten
Oude ambachten. Foto: Janette van Egten
De Streekproductenmarkt beleeft dit jaar zijn 22ste editie. Foto: Janette van Egten

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant