Vrijwilligers van het verslokaal van De Patrijs. Foto: PR
Vrijwilligers van het verslokaal van De Patrijs. Foto: PR

Voorjaarsborrel van De Patrijs

Economie

LOCHEM - Sinds 27 november vorig jaar is een groep vrijwilligers actief voor het verslokaal van De Patrijs in Lochem. Vanaf die dag groeit het aantal mensen dat de weg vindt naar het winkeltje. Om de lente te vieren en meer bekendheid te genereren houden de vrijwilligers er op zaterdag 9 april een lenteborrel. Het verslokaal is te vinden aan de Prins Bernhardweg 11 (naast fietsenspecialist Goossens) en belangstellenden kunnen van 15 tot 17 uur komen rondneuzen.

Het verslokaal is een initiatief van Burgerboerderij De Patrijs die dit jaar een gangbaar melkveebedrijf in de buurt hoopt over te nemen om dit om te vormen tot een ecologisch, natuurinclusief en gemengd bedrijf. Daarbij wordt uitgegaan van natuurlijke principes, dus geen bestrijdingsmiddelen en kunstmest, de grond niet uitputten, maar juist verrijken, kringlopen sluiten en een divers en veerkrachtig systeem creëren. Alle producten worden binnen 15 km van het bedrijf rechtstreeks aan de klant geleverd (dus geen tussenhandel). In het verslokaal is vers en lokaal voedsel te koop: zuivel, eieren, groente, fruit, vlees, granen en meer.
Leden van De Patrijs kunnen met een app zeven dagen per week naar binnen en zelf hun boodschappen verzamelen en afrekenen. De vrijwilligers rondom verslokaal Lochem ondersteunen De Patrijs met raad en daad.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode