Joep van Deudekom en Rob Urgert tijdens de Lochemse Ondernemersavond in de Schouwburg (foto: Henri Bruntink)
Joep van Deudekom en Rob Urgert tijdens de Lochemse Ondernemersavond in de Schouwburg (foto: Henri Bruntink) Henri Bruntink

Ondernemersavond Lochem: geheime formule voor meer succes

Economie

LOCHEM – Wie als ondernemer meer succes wil dan de concurrentie, moet zorgen altijd in ‘t midden te staan, er zo goed mogelijk uit te zien, lang van stuk te zijn en een hoog testosterongehalte te hebben. Voor mannen zijn een hond, een driedagenbaardje en een dikke auto aanbevelenswaardig. Vrouwen doen er goed aan om, ook in het huwelijk, hun meisjesnaam te behouden. Beide seksen doen er goed aan om aan hun reactiesnelheid te werken.

Door Henri Bruntink

Zie daar de formule tot meer succes die Rob Urgert en Joep van Deudekom de Lochemse ondernemers dinsdagavond voorschotelden. De gemeente hield, na twee jaar corona-onderbreking, weer eens een Ondernemersavond. Plaats van handeling was de Schouwburg. De plaatselijke entrepreneurs leerden en passant ook nog dat een bruto jaarinkomen van zo’n anderhalve ton tot de toppen van geluk leidt. Meer inkomen leidt alleen maar tot stress en gedoe. Niet aan beginnen, zo luidt het advies.

De cabaretiers verpakten hun optreden in de vorm van een kwis. Hoofdprijs: een staande ovatie van het publiek.

Luisteren
Urgert en Van Deudekom vormden de hoofdmoot van de avond, die werd ingeleid door demissionair economie-wethouder Eric-Jan de Haan. Hij sprak met net nieuw verkozen gemeenteraadsleden. Die beloofden goed naar ondernemers te zullen luisteren en hen regelmatig op te zoeken. Wie niet kan wachten, kan ideeën of opmerkingen altijd aan de raad kwijt via het mailadres griffie@lochem.nl.

Er klonk zelfs een pleidooi om de kennis van ondernemers vaker te gebruiken om het aantal ingehuurde externe deskundigen terug te dringen. De thema’s die de politici belangrijk vinden zijn onveranderd sinds de verkiezingscampagne. Woningbouw, het sociaal domein met onder meer de jeugdzorg, landbouw en energie prijken nog steeds bovenaan het prioriteitenlijstje. Het wachten is nog op een nieuw college. GB. VVD en MmL werken daar momenteel aan.

Schapen
De Ondernemersavond trok naar schatting zo’n tweehonderd ondernemers. De gemeente telt dik drieduizend bij de Kamer van Koophandel inschreven ondernemingen, inclusief de vele ZZP’ers, de grossiers in BV’s en Beheer-vehicles. Van de netwerkborrel na afloop werd goed gebruik gemaakt.

Kwinkslag voor wie erbij was: ‘Zutphense schapen zijn niet altijd wat het lijkt.’

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode