Anton Brunshorst. Foto: PR
Anton Brunshorst. Foto: PR

Anton Brunshorst, uitvoerder Kreunen Bouw Lochem, met pensioen

Economie

LOCHEM - Dinsdagmorgen 28 februari was er een ongekende drukte op de Korenmolenweg in Lochem Het was de laatste werkdag van Anton Brunshorst (64) bij Kreunen Bouw Lochem en traditiegetrouw begeleiden collega’s dan in een optocht met bedrijfswagens de laatste rit van huis naar kantoor en/of bouwplaats.

Anton en zijn vrouw werden rond 07.00 uur thuis opgehaald en onder begeleiding naar kantoor gebracht waar gezamenlijk een kop koffie werd gedronken, waarna Anton aan zijn laatste werkdag kon beginnen. ‘s Middags werd er door de directie afscheid genomen van Anton en zijn vrouw Marieke.

Anton, geboren in 1958 in Gelselaar, is begonnen op de lagere school in Gelselaar en heeft deze, na de verhuizing in 1970 naar Lochem, in Lochem afgemaakt waarna hij 4 jaar op de LTS aan de Larenseweg in Lochem de opleiding afdeling timmeren heeft gevolgd en daarna met succes de vierjarige bouwkunde opleiding aan de MTS in Deventer heeft afgerond.

Tijdens zijn studie aan de MTS heeft hij stage gelopen bij de Gemeente Zutphen en bij Kreunen Bouw Lochem. Na het behalen van het diploma van de MTS is hij in juli 1981 gestart als timmerman bij Kreunen Bouw Lochem. Door een reorganisatie bij Kreunen is hij al in september 1981 begonnen bij Bouwmaatschappij Lochem. In 1993 ging Bouwmaatschappij Lochem failliet en met ruim 20 collega’s is Anton weer begonnen als voorman timmerman bij Kreunen Bouw Lochem, waar hij vanaf 2004 als uitvoerder verantwoordelijk was voor de uitvoering van zijn bouwprojecten en vanaf 2011 heeft hij een jaar lang als werkvoorbereider op kantoor zijn werkzaamheden verricht.

Doordat er door de crisis te weinig werk was moest Kreunen tijdelijk afscheid nemen van een behoorlijk aantal mensen, zowel op kantoor als op de bouwplaats. Gelukkig trok het werk na enige tijd weer aan en kon Anton als uitvoerder in 2014 weer aan de slag.

Vaste klanten van Anton waren o.a. de Wila en IJsseldal Wonen waarvoor Kreunen Bouw Lochem het dagelijks onderhoud en het planmatig onderhoud verzorgt. Anton verzorgde naast de uitvoering ook de werkvoorbereiding en een flink stuk van de administratie van het onderhoudswerk.

Bijzonder is wel dat Anton bij Bouwmaatschappij Lochem en bij Kreunen Bouw Lochem ruim 40 jaar heeft samengewerkt met zijn broer Jan (65), die momenteel nog algemeen directeur en mede eigenaar is van Kreunen Bouw Lochem. Ook de zoon van Jan, Michiel Brunshorst, is al sinds 2001 werkzaam bij het familiebedrijf Kreunen Bouw Lochem, een bouwbedrijf dat binnenkort 100 jaar bestaat.

Anton maakt gebruik van de zwaarwerkregeling en kan zo mooi in goede gezondheid op z’n 64ste verdiend met pensioen. Van de directie ontving Anton de bekende enveloppe met inhoud en voor zijn vrouw Marieke was er een mooi boeket bloemen. Voor de bouwvakvakantie volgt er nog een officieel afscheid, waarbij op gepaste wijze afscheid genomen kan worden van de gepensioneerde collega Anton Brunshorst.

Spandoek bij het afscheid van Anton. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode