De directie van World Trade Center Twente, Freerk Faber en Monique Oosterveld, samen met de winnaars Frank Rouweler van Wila en Marco Snikkers van OneThird. Foto: PR
De directie van World Trade Center Twente, Freerk Faber en Monique Oosterveld, samen met de winnaars Frank Rouweler van Wila en Marco Snikkers van OneThird. Foto: PR

Wila Lochem winnaar WTC Twente Export Award

Economie

LOCHEM - Donderdagavond 23 maart zijn Wila uit Lochem en OneThird uit Enschede winnaar geworden van de 12e editie van de World Trade Center Twente Export Award. In een spannende finale kregen de bedrijven in Theater Concordia van de jury de voorkeur boven de andere genomineerden hoewel het voor de jury in beide categorieën een extreem lastige opgave was om een winnaar te kiezen. 

Wila werd winnaar in de categorie ervaren bedrijf op de internationale markt. Wila is een wereldleider op het gebied van kantpersproductiviteit. Hun hoogwaardige gereedschappen en gereedschapssystemen maken plaatbewerking winstgevender. Ook dit jaar was de Rabobank naamgever van de Export Award voor internationaal ervaren bedrijven.  

OneThird is winnaar in de categorie starter op de internationale markt, waarvan Novel-T ook dit jaar de naamgever was. Het food-tech bedrijf is opgericht om te voorkomen dat jaarlijks één derde van al het geproduceerde voedsel verloren gaat.

De prestigieuze World Trade Center Twente Export Award wordt periodiek uitgereikt aan een bedrijf of organisatie in de regio die zich heeft onderscheiden op het gebied van internationalisering. Een onafhankelijke vakjury beoordeelt genomineerden op onder andere exportstrategie, innovatie, ondernemerschap, ambitie, visie en resultaat. Nieuw dit jaar was de award voor de meest kansrijke starter op de internationale markt. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode