Ook in 2022 mocht Fashion-Fun op veel belangstelling rekenen. Foto: Arjen Dieperink

Ook in 2022 mocht Fashion-Fun op veel belangstelling rekenen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Veel te beleven tijdens Fashion-Fun in Lochem

Economie

LOCHEM - Lochem kan komende zaterdag, 8 april, voor de vierde keer genieten van Fashion-Fun, georganiseerd door de Lochemse Ondernemers Vereniging (LOV). De winkels in de binnenstad zijn die dag tot 18 uur open. De meeste activiteiten spelen zich af in de Gudulakerk, maar ook elders in de binnenstad is er genoeg te doen. Ieder jaar mag Fashion-Fun zich verhogen op meer bezoekers dan voorheen. 

Door Arjen Dieperink

Bestuurslid van de LOV, Hugolien Nobel: “In de kerk worden modeshows gehouden, om 13.00, 14.30 en 16.00 uur. De show wordt verzorgd door modellenbureau Visage uit Almen van Jan en Nicole Harmsen. De geshowde kleding komt van Jonge Leu jeugdmode, BijMaris fashion & lifestyle, Style mode & schoenen, Tokoloco, Oeps, Ter Mull Ondermode en Beumer Schoenmode. Al met al mooie zaken uit de binnenstad van Lochem“, laat Hugolien enthousiast weten. De modeshows duren ongeveer een uur. Na elke show worden diverse prijzen verloot van de verschillende winkels. Tussendoor zal Fabian Ernst in de kerk op de piano voor een gepaste sfeer zorgen.

In de kerk, is behalve de modeshow, nog meer te vinden over wat de Lochemse middenstand te bieden heeft. “Vanaf 12 uur kunnen de bezoekers binnen een kijkje nemen bij de zestien kramen. Sieraden, edelstenen, bloemstukken, kinderkleding en vele andere zaken zijn er te zien. Ook kan men bij de kraampjes van de Zuivelhoeve, Nolle en Sieverink eten proeven. Iedere bezoeker die de kerk betreedt krijgt een kortingsbon waarmee men bij de deelnemende Lochemse winkels die dag tien procent korting op de zomercollectie krijgt“, vult Hugolien Nobel aan.

Buitenactiviteiten
De LOV richt zich tijdens de Fashion-Fun met bijkomende activiteiten zich niet alleen op het winkelend publiek uit Lochem maar ook uit andere plaatsen in de omgeving.  ”De hele middag kan men zich hier in de binnenstad vermaken, ook buiten. Voor de kinderen heeft de scouting Graaf Ottogroep oud-Hollandse spelletjes klaarstaan. Tevens loopt paashaas Marco door de binnenstad om eieren te verstoppen, die de kinderen kunnen gaan zoeken.”

Muziek
Op zijn speciale fiets gaat Jillez met muziek die middag door de binnenstad in Lochem om de sfeer voor het winkelend publiek verder te verhogen. Vanaf 16 uur zal op het podium op de kleine markt de Lochemse band Lochmess Clann optreden, die zich profileert als ‘een ervaren rockband met echte muziek, gemaakt met hart en ziel’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode