Gerdi Langwerden sluit na 25 jaar haar winkel Kreamee. Foto: Arjen Dieperink

Gerdi Langwerden sluit na 25 jaar haar winkel Kreamee. Foto: Arjen Dieperink

Hobby- en breiwinkel Kreamee sluit na 25 jaar de deuren

Economie

LOCHEM - Kreamee is een hobbywinkel waar verschillende producten, voor tal van kunstzinnige en creatieve activiteiten, verkrijgbaar zijn. De winkel van Gerdi Langwerden is de enige hobby- en breiwinkel in de omgeving van Lochem. Zelfs menig vakantieganger komt er ieder jaar graag terug. Toch valt na 25 jaar het doek. Op 27 mei is de winkel voor de laatste keer open.

Door Arjen Dieperink

“Ik dacht ik moet er vroeg bij zijn, anders is alles al weg”, laat een vrouw aan Gerdi Langwerden weten terwijl ze afrekent. De vrouw is duidelijk geschrokken dat Kreamee na 25 jaar de deuren gaat sluiten en verlaat de winkel nadat ze heeft laten weten nog snel een keer terug te komen. 

Gerdi ploft op de stoel achter in de winkel neer. Ze is een bezige bij, houdt van uitdagingen en is zeer creatief op het gebied van haken, breien, verven en papier. “Voorheen werkte ik bij Bousema, maar ik wilde graag iets doen met mijn creatieve hobby, zo ontstond vijfentwintig jaar Kreamee.”, zo laat ze weten. 

Maar waarom dan stoppen? Gerdi legt uit: “Mijn huurcontract dat iedere vijf jaar wordt verlengd, loopt binnenkort af en volgend jaar krijg ik pensioen. Deze twee dingen komen dicht bij elkaar en ik ben nu nog gezond om met mijn partner leuke dingen te gaan doen. Dus het wordt tijd om de volgende stap in het leven te maken.”  Gerdi staat weer op om een klant te helpen, maar het gevraagde product blijkt al uitverkocht. “Kun je het nog ergens elders in Lochem verkrijgen?” vraagt de vrouw, “Ik denk het niet.”, antwoord Gerdi. Het is duidelijk, de hobby- en breiwinkel zal voor menig creatieveling een gemis worden. Bestellen via internet is toch anders” laat Gerdi weten. “Je kunt het nummer van de garen wel bestellen, maar zelf de kleur zien of voelen is toch anders”. Ook een andere klant die verf nodig heeft, moet teleurgesteld worden. “Tijdens het Kunstweekend in Lochem was ik in één keer van alle verf af”, laat ze verontschuldigend weten. 

Gerdi heeft genoten van de 25 jaar dat ze Kreamee heeft gerund. Een van de mooie dingen vindt ze het resultaat zien van klanten die wat moois hebben gemaakt. “Dat vind ik prachtig. Ook de gesprekken zal ik missen”. 

Ondertussen kijkt ze de winkel rond. Er is genoeg wol, garen, lappen en andere zaken te krijgen. Of ze alles voor de sluiting kwijtraakt, betwijfeld ze ten zeerste. Bang dat de verveling toeslaat na het sluiten van de winkel is ze niet. “Met mijn partner kan ik gaan varen, tevens heb ik genoeg knutselhobby’s en ik kan meer aandacht aan mijn kleinkinderen van 4,5 jaar en 6 maanden oud besteden.” 

Gerdi Langwerden wil haar klanten hartelijk bedanken voor de steun en het vertrouwen in de afgelopen vijfentwintig jaar. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode