Willem Dost (l) en Roelof Vos van Thoma Makelaars Lochem. Foto: Henri Bruntink
Willem Dost (l) en Roelof Vos van Thoma Makelaars Lochem. Foto: Henri Bruntink Henri Bruntink

Thoma Post Makelaars heeft een lange historie in Lochem

Economie

LOCHEM – Thoma Post Makelaars heeft een lange traditie in Lochem en omgeving. Al 25 jaar is het gevestigd in het statige voormalige waterschapshuis aan de Prins Bernhardweg. En daarvoor gedurende vele jaren aan de Nieuwstad. Daar begon het al in 1968, toen nog onder naam Thoma. Met de tijd meegaan is van belang voor alle bedrijven, maar voor makelaars is dit zo mogelijk nog meer van belang. Multimediale aanpak, kwalitatief hoogwaardige presentaties, innovaties en verduurzaming zorgen voor een klantervaring die leidt tot hoge waarderingscijfers.

Willem Dost en Roelof Vos zijn de makelaars die voor Thoma Post actief zijn in Lochem en omgeving. Jarenlange ervaring en jong elan worden zo gekoppeld. Willem Dost is afkomstig uit Eefde en heeft nu 4 jaar ervaring in het vak. Tijdens een stage in Deventer koos hij definitief voor de makelaardij. Het zaadje was al eerder geplant. “Ik ben opgegroeid op een woonboerderij. Daar was altijd wat te doen op het gebied van bouwen en renoveren. Daardoor leerde ik de anatomie van een woning kennen. Daar pluk ik nu de vruchten van”, zo zegt hij.

Ervaring
Roelof Vos werkt al sinds 1983 bij Thoma Post. Hij was beroepsofficier in het leger maar zag zich daar niet zijn hele werkzame leven doorbrengen. “Ik stuurde een sollicitatiebrief naar Thoma in Lochem, dat toen nog actief was in zowel makelaardij als op het gebied van verzekeringen. Eigenaar Hans Thoma hing al snel aan de lijn om te zeggen dat ik wel kon beginnen”, zo herinnert hij zich. Vos is de pensioengerechtigde leeftijd inmiddels gepasseerd, maar weet nog van geen wijken.

Jaren later - in 1996 - nam hij, samen met collega Jan Wassink, de aandelen over van Thoma. In 2017 werden ze doorverkocht aan Post Makelaars in Enschede, waardoor het huidige Thoma Post Makelaars ontstond. Met 9 vestigingen in Oost-Nederland en met in totaal werken er zo’n 100 mensen.

Etalage
Tot de innovaties hoort het inzetten van sociale media als ‘etalage’. De vele volgers vinden daar teasers van woningen die in de verkoop komen. Op Funda en op de eigen website van Thoma Post is uitgebreidere informatie te vinden. Veelal ook met video’s waarbij Willem Dost of Roelof Vos de potentiële kopers alvast een rondleiding geven door de woning. Roelof Vos zegt: “Innovaties zijn belangrijk, maar het ambacht blijft hetzelfde. De klant moet een klik hebben met de makelaar. Het blijft een kwestie van vertrouwen. Dan blijkt steeds dat mond-tot-mondreclame nog altijd uitstekend werkt. Als mensen goed geholpen zijn vertellen ze dat graag aan anderen.”

De makelaar is er om de klant te ontzorgen. “We hebben steeds meer de functie van wooncoach”, zo laten Dost en Vos weten. Ze helpen ook graag bij de zeer actuele energievraagstukken en verduurzaming. Tot aan styling en, als het moet, zelfs bij de verhuizing. Dat is vaak een uitkomst voor oudere mensen die weinig andere hulp kunnen mobiliseren.

Reviews
Via Funda kunnen klanten reviews delen met anderen. Daarbij draait het om vier verschillende elementen. Zo wordt de prijs-kwaliteitverhouding beoordeeld. Daarnaast krijgen deskundigheid, marktkennis en service/begeleiding een oordeel. Thoma Post scoort een 9,3 en is daarmee de best beoordeelde makelaar in Lochem. Met ingang van deze week wordt in een advertentiecampagne van Thoma Post/NVM in deze krant gewezen op de mogelijkheden.

De woningmarkt is in vergelijking tot een jaar geleden enigszins tot rust gekomen. Daardoor kan de makelaar weer echt het verschil maken. Vanuit de Lochemse vestiging zijn beide makelaars actief in de gehele gemeente Lochem en in delen van Berkelland, Bronckhorst, Rijssen-Holten en het Markelose deel van de gemeente Hof van Twente.


Thoma Post Makelaars, Prins Bernhardweg 7 Lochem

0573 - 222 444

thomapost.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode