De producten van Chocolatemakers. Foto: PR

De producten van Chocolatemakers. Foto: PR

Wereldwinkel Lochem: week in teken van Fairtrade en klimaat

Economie

LOCHEM - Deze week staat in het teken van Fairtrade en klimaat, en daarom heeft de Wereldwinkel Lochem besloten om Chocolatemakers in de schijnwerpers te zetten. Fairtrade en het klimaat zijn namelijk de kern van waar zij zich mee bezighouden.

Sinds 2019 produceert Chocolatemakers op pure zonne-energie en is hun fabriek in de Amsterdamse cacaohaven volledig emissievrij. De fabriek is een bruisende plek, waar niet alleen de meest duurzame chocolade vervaardigd. Alle cacao uit de Dominicaanse Republiek wordt eens per jaar met het zeilschip Tres Hombres naar Amsterdam vervoerd. Als de chocolade klaar is, wordt een deel ervan per fiets naar Duitsland getransporteerd. De verpakkingen zijn gemaakt van afbreekbaar materiaal en de machines die ze gebruiken zijn tweedehands. 

Chocolatemakers maakt eerlijke chocolade van duurzame cacaobonen uit Peru, Congo en de Dominicaanse Republiek. De boeren ontvangen een eerlijk inkomen, en alles is 100% biologisch. Ze streven naar een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk en een zo groot mogelijke positieve impact, dit is mogelijk omdat ze de hele productieketen in eigen beheer hebben.

In de Dominicaanse Republiek betaalt Chocolatemakers de boeren 50% meer dan de fair trade prijs. Hierdoor hoeven de boeren niet op zoek te gaan naar bijverdiensten zoals houtkap in het regenwoud (Peru) of in het leefgebied van gorilla’s (Congo). Daarnaast krijgen 10.000 boeren in de Dominicaanse Republiek training om hun plantages beter te onderhouden en sterker te staan in onderhandelingen met exporteurs.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode