Doorgroeiers is van start gegaan in Gelderland en Overijssel. Foto: PR
Doorgroeiers is van start gegaan in Gelderland en Overijssel. Foto: PR

Uitzendbureau Flexmakers start met Doorgroeiers

Economie

LOCHEM – Eigenaren van Flexmakers starten een tweede bedrijf in Lochem: Doorgroeiers, een werving- en selectiebureau voor (v)mbo’ers in Gelderland en Overijssel. Een doelgroep die in de werving- en selectiewereld nog wel eens wordt vergeten. Terwijl deze medewerkers juist zo waardevol en onmisbaar zijn op de arbeidsmarkt.

‘’Eindelijk kunnen we het vertellen!’’ zegt Mayke. “Onder de naam Flexmakers hebben we de afgelopen drie jaar meer dan vijftig succesvolle werving- en selectieopdrachten uitgevoerd voor klanten. We merken dat er bij veel bedrijven een grote behoefte is aan zelf personeel aannemen. Gewoon in vaste dienst. Zeker op (v)mbo-niveau. Maar daar is in de regio geen laagdrempelig en betaalbaar werving- en selectiebureau voor te vinden. Een gat in de markt dus, waar we inspringen met Doorgroeiers.”

Verschil maken
“Ik ben ervan overtuigd dat wij het verschil kunnen maken in de regio”, vult Frank aan. “Want ondernemers willen graag ontzorgd worden in het vinden en aannemen van nieuw personeel. Doorgroeiers heeft als missie om werving en selectie toegankelijk en betaalbaar te maken voor elk bedrijf en elke medewerker.”

Succesvol werven
“Ook in een krappe arbeidsmarkt kun je succesvol werven”, vertelt Mayke verder. “Op online media brengen we je bedrijf en vacatures in beeld. Niet gepimpt of té gelikt, maar de echte mensen en jouw eerlijke verhaal. Want dat spreekt aan. Zo bereiken we niet alleen ‘actief werkzoekenden’, maar ook medewerkers die spontaan kennismaken met je bedrijf, enthousiast worden en de stap zetten om te solliciteren.”

Het is geen kwestie van harder zoeken, maar van slimmer werven. Met een persoonlijke aanpak en door gebruik te maken van een gerichte wervingsstrategie en de nieuwste werving- en selectietrends, is het de afgelopen jaren gelukt om vacatures goed in te vullen, vertelt Frank. “We zijn echt gebrand op het maken van de beste matches. Want die zorgen dat medewerkers én bedrijven weer kunnen doorgroeien. Precies wat je wilt!”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode