Het orkest De Harmonie dat dit jaar 110 jaar bestaat brengt verschillende soorten muziekstijlen ten gehore. Foto: Openluchttheater Gorssel.
Het orkest De Harmonie dat dit jaar 110 jaar bestaat brengt verschillende soorten muziekstijlen ten gehore. Foto: Openluchttheater Gorssel. (Foto: Openluchttheater Gorssel)

Gezellig gezamenlijk gezang in Gorssel

  Ingezonden

door Openluchttheater Gorssel

GORSSEL - "Het orkest De Harmonie en shantykoor 'Op Koers' staan op zondag 16 september om 15.00 uur samen op het podium in het Openluchttheater in Gorssel. Het belooft een hele gezellige middag te worden met enthousiast slagwerk, hout- en koperblazers van het orkest dat dit jaar 110 jaar bestaat," aldus een woordvoerder.

"De mooie mannenstemmen van het shantykoor vertolken met name liederen die vroeger vooral op zeilschepen gezongen werden om het werk te verlichten. Het koor en het orkest zullen zowel zelfstandig als samen optreden.

De Harmonie
"Muziek maken, plezier en tradities gaan bij dit orkest hand in hand," zegt de woordvoerder. "Dit jaar bestaan ze al 110 jaar." De Harmonie heeft ongeveer 50 leden. De allerjongsten spelen in een blokfluitgroep en de jeugd speelt mee in het jeugdorkest, waarvan velen al snel doorstromen naar het grote orkest. Binnen het orkest zijn er muzikanten van 15 jaar, maar ook nog van ruim 80 jaar. Het is een orkest met een breed repertoire. Klassieke stukken, stemmige koraalmuziek, maar zeker ook hedendaagse popmuziek staat op de lessenaars en wordt met hoorbaar plezier en veel enthousiasme gespeeld.Veel verschillende muziekstijlen zullen deze middag dan ook ten gehore gebracht worden."

Op Koers
Shanty's zijn liederen uit de tijd van de scheepvaart en werden vroeger vooral op zeilschepen gezongen om het vaak eentonige werk te verlichten. Al zingend ging het hijsen van het anker, het bijzetten van de zeilen of het laden en lossen een stuk gemakkelijker

Het koor 'Op Koers' bestaat uit circa 60 mannen die met enthousiasme regelmatig optreden. Dit onder de bezielende leiding van dirigent Tijme de Boer. Ze zingen over de zee, het ruige leven aan boord van de schepen, woeste stormen, schepen die ten onder gaan, afscheid nemen, heimwee naar huis en vrouw, over drank en vermaak in de havens. Dit repertoire wordt aangevuld met andere liedjes die passen in de klankkleur en de sfeer van het koor.

Gratis entree
Het openluchttheater bevindt zich in de kom van Gorssel op de hoek van de Esdoornlaan en de Molenweg. Parkeren kan zo'n 300 meter verderop aan de Molenweg bij SCC 't Trefpunt.De organisatie verzoekt bezoekers met de fiets te komen. De toegang is gratis, maar een bijdrage in de melkbussen bij de uitgangen wordt zeer op prijs gesteld.

Het concert op zondag 16 september begint om 15.00 uur. Vanaf 14.30 uur staat de koffie en de thee klaar. Bij slecht weer vindt de voorstelling plaats in SSC 't Trefpunt. Neem voor meer informatie een kijkje op de website van het Openluchttheater Gorssel.

Meer berichten