Marinus Overheul. Foto: Geert de Groot

Marinus Overheul. Foto: Geert de Groot

Landbouwgeschiedenis belicht in Museum STAAL

Landbouw

ALMEN - Boeren die vrezen voor het voortbestaan van hun bedrijf als hun veestapel moet inkrimpen. Uiting geven van hun boosheid in protestacties. En de natuur die bij uitblijven van maatregelen verder achteruit holt. Het platteland kreunt en steunt. Inhakend op die actualiteit geeft Marinus Overheul op donderdag 12 januari een lezing in Museum STAAL in Almen.

Overheul is geboren en getogen op een boerderij in Flevoland. Na zijn studie in Wageningen deed hij brede internationale ervaring op in de agrarische sector. Voor het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit was hij als landbouwdiplomaat actief in meer dan vijfentwintig landen. Hij woont alweer een aantal jaren in Almen. Onder de noemer Denkers & Doeners laat hij zijn licht schijnen over de ontwikkeling van de landbouw, het platteland en de natuurlijke omgeving in Nederland en daarbuiten. De periode die hij daarbij onder de loep neemt? Van W.C.H. Staring tot heden.
Inzoomend op een aantal invloedrijke personen die symbool staan voor hun tijd, schetst Overheul de hoofdthema’s. Zijn lezing lardeert hij met persoonlijke ervaringen. De Almenaar sluit zijn presentatie af met een korte beschouwing van de crisissituatie waarmee de agrarische sector te maken heeft, van reacties daarop en initiatieven die perspectief bieden.
De lezing begint om 20.00 uur (inloop met koffie vanaf 19.30) De entree bedraagt 7,50 euro. Meer informatie via tel. 0575-474317 of e-mail info@museumstaal.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant