Een Canta-autootje voor Julia is de inzet van een inzamelingsactie door Julia's moeder Carola. Foto: Arjen Dieperink
Een Canta-autootje voor Julia is de inzet van een inzamelingsactie door Julia's moeder Carola. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Moeder van pechvogel Julia (19) roept om hulp

Maatschappij

Eefdese hoopt na zware operatie toch naar buiten te kunnen

Door Arjen Dieperink

EEFDE - Haar toekomst leek haar toe te lachen maar medisch gezien zit het de 19-jarige Julia van Dijk absoluut niet mee. Om haar toch mobiel te houden is haar moeder Carola een internet-inzamelingsactie gestart via GuFundMe. Doel is de aanschaf van een Canta 45-km-autootje, waarmee Julia naar buiten kan.

De Eefdese Julia zit zit op de bank met voor zich een rollator, een hulpmiddel dat je bij een jonge vrouw niet meteen verwacht. Carola beschrijft haar thuiswonende dochter als een pechvogel. “Ze heeft negen maanden onafgebroken in een gipskorset gelopen, vanwege een instabiele schouder. Wij zijn vele zware operaties en revalidaties verder.” Nu zou ze het liefst haar beroep als stratenmaker weer willen doen, daar kon zij na eigen zeggen haar energie in kwijt.
Maar inmiddels heeft Julia een steun om haar middel die door middel van stangen verbonden is met een soort van korset om beide bovenbenen. Ze heeft een heupdysplasie. Dat houdt in dat de kom in de heup niet diep genoeg is waardoor de kop van het bovenbeen eruit kan glijden. “Mijn heupdysplasie kwam pas aan het licht toen ik vanwege mijn schouder langere tijd minder mobiel was. Hierdoor verzwakten de spieren rondom mijn heup en kwam de klacht naar boven”, laat de pechvogel weten.
Er staat haar nog een zware tijd te wachten. In de Sint Maartenskliniek in Nijmegen zal Julia’s bekken zal drie plekken worden gebroken en gekanteld en de pezen, spieren en banden worden ingekort. Hierna zal de Eefdese opnieuw moeten leren lopen. Het liefst zou Julia zelfstandig haar vriend Marcel die in Markelo woont of haar oma in Gorssel willen bezoeken. Maar een rijbewijs heeft ze tot op heden nog niet kunnen behalen.

GoFundMe
Om te voorkomen dat Julia de komende jaren die nodig zijn voor het herstellen van de zware operatie thuis binnen de vier muren moet blijven, is moeder Carola een actie gestart op de crowdfundingswebsite GoFundMe. “Zelf kunnen wij ons plan voor Julia niet bekostigen”, laat zij weten. Door donaties via internet hoopt Carola toch een Canta autootje (45 kilometer) te kunnen kopen waarmee Julia zich kan verplaatsen. “Wij hebben een streefbedrag op internet staan. Er hebben al aardig wat mensen geld geschonken en dat is ook op internet zichtbaar. Maar men kan ook anoniem bijdragen. En het autootje hoeft niet eens nieuw te zijn. Indien iemand zo’n autootje heeft staan dat technisch in orde is dan mogen ze met mij contact opnemen (06-23404084)”, laat Carola weten. “Hopelijk kunnen wij met elkaar Julia helpen, iedere bijdrage is van harte welkom.”
Doneren kan via onderstaande website.


www.shorturl.at/pqvyI

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode