Gerda Greutink was vorige week te zien in Max Geheugentraining. Foto: Arjen Dieperink
Gerda Greutink was vorige week te zien in Max Geheugentraining. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Gerda Greutink komt regelmatig op televisie

Maatschappij

LOCHEM - Voor 59-jarige Gerda Greutink is het de normaalste zaak om voor de camera te verschijnen. Als figurant trad ze op in de serie Fortuyn en ook komt ze in de serie Jos voor. Verder was ze te zien Van Jonge Leu en Oale Groond, een Twentse soapserie. Maar vorige week dinsdag was het even anders: toen verscheen ze plotseling als kandidaat in het MAX-programma Geheugentrainer.

Door Arjen Dieperink

De keukenwekker gaat af, “Een ogenblik, ik moet even naar de appelkruimeltaart kijken die in de oven staat. Die is voor de gemeenschap van de Gudulakerk“, zegt Gerda als ze de keuken induikt. Even later is ze terug: “Die kan nog wel een tijdje.”
Op de vraag hoe zij bij het programma MAX Geheugentrainer terecht is gekomen heeft ze een eenvoudig antwoord: “Door ze te bellen. Korte tijd later belden ze mij terug en stelden me enkele vragen om te testen of ik niet dicht zou slaan. Daarna kon ik komen.”
Een maand geleden werd de opname gemaakt. “De twintig minuten die de kijker krijgt te zien is ook de werkelijke opnametijd. Er is niet in geknipt. Je wordt bij MAX keurig opgevangen, er staat een tafel vol eten en drinken en als het zover is wordt je geschminkt. Daarna heb je een korte kennismaking met de presentatrice en dan begint het spel. Het moeilijkste vond ik de boodschappenlijst die je in het begin van het spel te zien krijgt en aan het eind van het spel moet kunnen opsommen. Als je klaar bent gaat de presentatrice andere kleding aantrekken om de volgende gast het spel te laten spelen. En zo gaat het de hele dag door.”
De deurbel gaat: “Ik kom de taart ophalen.“ Gerda duikt de keuken in. “Hij moet nog afkoelen dus niet inpakken“, zegt ze. Of ze nog vaker op de televisie zal komen weet Gerda niet. “Ik ben druk. En figureren en meedoen met zo’n spel is wel leuk maar er gaat veel tijd in zitten. Omdat ik nu meer werkuren krijg bij Le Rève zal het moeilijk zijn. In ieder geval heb ik aan dit spel er een mooie prijs overgehouden.“

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode