Brandweerpost Lochem. Foto: PR
Brandweerpost Lochem. Foto: PR

Brandweerposten in gemeente Lochem zoeken collega’s

Maatschappij

Brandweerpost Lochem organiseert 7 juni een informatieavond

LOCHEM - Echt iets betekenen voor de inwoners van de gemeente Lochem? De brandweerposten Almen, Barchem, Gorssel, Laren en Lochem zoeken versterking. Inwoners van de gemeente Lochem, maar ook mensen (m/v) die overdag in gemeente Lochem werken zijn welkom.

Een uitdaging bij de brandweer heb je naast je reguliere werkzaamheden. In geval van een melding kom je als vrijwilliger naar de kazerne om uit te rukken en mensen in een noodsituatie te helpen. Brandweerwerk is veel meer dan alleen maar het blussen van branden. De brandweer is er om mensen en dieren hulp te verlenen bij brand en ongevallen maar ook bij stormschade en wateroverlast en andere meldingen wordt hulp verleend. 

Wat biedt de brandweer
Als brandweervrijwilliger red je bijvoorbeeld mensen in noodsituaties. Dat kost inzet en kracht. Maar het geeft ook zeer veel voldoening om samen met een team een klus te klaren en je in te zetten voor het redden van mens en dier. De brandweer biedt echter meer. Op de eerste plaats zorgt de brandweer voor een goede opleiding. Daarnaast ontvangt men een financiële vergoeding voor de scholing, oefeningen en de uitrukken. Ook zorgt de brandweer voor een goede verzekering.

Wat vraagt de brandweer
Een goede lichamelijke en geestelijke gezondheid staan voorop. Verder is het een pré dat wanneer men in loondienst werkt, men toestemming heeft van de werkgever om in geval van een alarmering de werkplek te verlaten. De brandweer gaat eventueel graag in gesprek met de werkgever om dit te realiseren. Een werkgever heeft er immers ook baat bij als hij een volledig opgeleide brandweerprofessional op de werkvloer heeft.

Informatieavond 7 juni
Belangstelling of meer weten? Brandweerpost Lochem organiseert op dinsdagavond 7 juni om 19.30 uur een informatieavond. Aanmelden kan via brandweerpostlochem@vnog.nl. De brandweerposten Almen, Barchem, Gorssel en Laren zoeken ook mensen. Bij interesse, zie de websites. h


www.brandweerlochem.nl

www.brandweeralmen.nl

www.brandweerbarchem.nl

www.brandweergorssel.nl

www.brandweerlaren.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode