Deelnemers en leiding van de Barchkampclub 2022. Foto: PR
Deelnemers en leiding van de Barchkampclub 2022. Foto: PR

Kinderen uit Barchem en Zwiep leven zich uit tijdens Barchkamp

Maatschappij

Drie dagen sport en spel voor jeugd van 6 t/m 16 jaar

BARCHEM - Het werd een feestje voor de jeugd van 6 tot en met 16 jaar. Na twee jaar organiseerden gymvereniging DOS, volleybalvereniging BVC ’73 en voetbalvereniging SVBV afgelopen weekend weer een heel weekend, speciaal voor hen. Op het sportcomplex van SVBV aan de Maandagsdijk was van 24 tot en met 26 juni een kamp opgezet. Zo’n 110 kinderen namen hieraan deel. Ieder kind uit Barchem en Zwiep kon meedoen. Zij hoefden niet eens lid van één van de verenigingen te zijn . 

Het thema was dit jaar ‘Wild West Barchkamp’. Bij de smokkeltocht op vrijdag konden de kinderen munten verdienen, die daarna weer afgepakt konden worden door voortvluchtige boeven. Na het kampvuur gingen de kinderen van de basisschool slapen in legertenten op het voetbalveld. De volgende dag was er na het ontbijt een vlaggenroof voor die kinderen. Na het eten werd er op het hoofdveld Levend Ganzenbord gespeeld. Tussendoor maakte de jeugd veelvuldig gebruikt van de opblaasbare buikschuifbaan. Om 15.00 uur kwam voor deze jongste kinderen het einde van het kamp. Wat hebben ze genoten van de vele spelletjes, het gezellig samen zijn en het samen slapen in tenten.

Moordspel
Vanaf 16 uur kwamen de oudere kinderen van de middelbare school naar het kamp. Hun eerste activiteit was Levend Stratego in de zandkuil bij de Kale Berg. Voor de oudere jeugd was er na het eten Archery Attack en nog andere spellen op het voetbalveld. Tegen de tijd dat het begon te schemeren gingen de kinderen in kleine groepjes op pad voor een heus moordspel in bosrijke omgeving van SVBV. Ruim na middernacht kwamen de laatste groepjes terug met de aanwijzingen over de moordenaar.
Woordvoerder Anja Sprukkelhorst: “De avond werd gezellig afgesloten rondom het kampvuur. De volgende dag na het ontbijt werd de ontmaskerde moordenaar aan de schandpaal gezet. Met veel plezier en enthousiasme gooiden de kinderen met eieren, rotte tomaten en bloem naar de moordenaar. Daarna was het kamp ten einde.”
De kinderen en de leiding kijken terug op een zeer geslaagd kamp. “We willen alle vrijwilligers en sponsoren bedanken voor de medewerking en hopen volgend jaar opnieuw een Barchkamp te organiseren“, aldus de woordvoerder.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode