V.l.n.r. sportclub Lochem, familie van Daan (midden) en rechts Witkamp Laren. Foto: Arjen Dieperink
V.l.n.r. sportclub Lochem, familie van Daan (midden) en rechts Witkamp Laren. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Witkampers eren overleden Daan Rekers met benefietwedstrijd

Maatschappij

LAREN - Het werd afgelopen zaterdag een mooi eerbetoon voor Daan Rekers, die op 19-jarige leeftijd overleed aan een hersentumor. Het was een benefietwedstrijd tussen de Witkampers JO 19-1 en Sportclub Lochem JO19-1, die resulteerde in een opbrengst van maar liefst 14.088,70 voor Stichting STOPhersentumoren.nl.

Door Arjen Dieperink

Voor aanvang van de wedstrijd stelden de spelers van beide verenigingen zich op één lijn op, met in hun midden de familie van Daan. Bij het eerste fluitsignaal werd een halve minuut stilte in acht genomen en na het tweede fluitsignaal werd er een minuut lang door alle aanwezigen geapplaudisseerd. Daarna begon de wedstrijd.
Na de wedstrijd betrad de vader van Daan, Henk Rekers het veld, hij sprak de spelers, organisatoren en de toeschouwers toe en bedankte iedereen die de benefietwedstrijd ter nagedachtenis van Daan mogelijk had gemaakt.
Rond de klok van 23 uur werd de opbrengst van de benefietwedstrijd bekendgemaakt. De verloting, veiling en het penalty schieten leverden in totaal 5056,70 euro op. De gesigneerde shirts van GA Eagles, FC Twente en De Graafschap gingen tijdens de veiling weg voor respectievelijk 550 euro, 540 euro en 420 euro .Via de website kwam er in totaal 9032 euro binnen, waarmee de totaalstand op 14088,70 euro uitkwam. Een woordvoerder van de Witkamper laat weten dat er door iemand anoniem op de site geld was gestort met een typerende reactie ‘dat we uit naam van deze kanjer andere mensen kunnen helpen’.
Indrukwekkend en emotioneel beschreef de woordvoerder dat na de bekendmaking van het eindbedrag door alle aanwezigen het lied ‘Het is een nacht‘ van Guus Meeuwis werd gezongen. “Het was het lied waar Daan van hield en dat zo toepasselijk voor hem was.“ Menigeen kon op dat moment de ogen nauwelijks droog houden.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode