V.l.n.r Astrid Lievestro, Eef Duvigneau en Mirjam van Baalen. Foto: Arjen Dieperink
V.l.n.r Astrid Lievestro, Eef Duvigneau en Mirjam van Baalen. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Zo’n 80 kinderen krijgen alsnog sinterklaascadeau

Maatschappij

LOCHEM - Het was afgelopen vrijdag aan het eind van de middag een drukte van belang in de kelder van het Stadshuus. Sinterklaas had ervoor gezorgd dat de ouders van een tachtigtal kinderen in de leeftijd van 0 tot en met 15 jaar een keuze konden maken uit het speelgoed dat was uitgestald.

Astrid Lievestro, opbouwwerker bij de Stichting Welzijn Lochem, kijkt tevreden toe. “Het betreft ouders en verzorgers die het niet zo breed hebben. Om de kinderen toch een leuke sinterklaasavond te geven organiseren wij als Stichting Welzijn Lochem ieder jaar zo’n moment dat hun ouders cadeaus kunnen uitzoeken”, zegt Astrid die wordt bijgestaan door haar collega Mirjam van Baalen.
Welzijn Lochem doet het niet alleen. Dit jaar kregen ze de steun van de Rotary Berkel waarvan de leden zich inzetten om cadeaus te verzamelen. In de uren voorafgaand aan de komst van de ouders wordt alles keurig uitgestald. Eef Duvigneau van het Repair Café dat ook in het Stadshuus is gevestigd komt kijken. “Het Repair Café heeft eraan bijgedragen om deze middag tot een succes te maken. En kijk hier eens. Allemaal broodtrommels met opdrukken van de kinderhelden. Deze zijn gratis ter beschikbaar gesteld door Mepal uit Lochem. Dat is toch prachtig. En van de tweedehands winkel van Lions Lochem Helpt hebben wij ook bijdragen gehad”, laat Astrid Lievestro opgetogen weten.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode