Het bestuur van de Keidagen met rechts vooraan voorzitter Gerjan Vorkink. Foto: Arjen Dieperink

Het bestuur van de Keidagen met rechts vooraan voorzitter Gerjan Vorkink. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Lochemse Keidagen 2023 staan in de steigers

Maatschappij

LOCHEM - Er zijn nog wat losse eindjes, maar negentig procent van het programma voor de Lochemse Keidagen staat vast. Dat zegt Gerjan Vorkink, voorzitter van de Stichting Keidagen Events Lochem. Eind maart wordt het volledige programma bekendgemaakt.

Door Arjen Dieperink

Afgelopen week vergaderde het bestuur van de Stichting Keidagen Events Lochem voor de zesde keer bij Bousema. De bestuursleden zijn druk bezig met de voorbereiding van de 35ste Keidagen. Ook de subgroepen zijn druk bezig met het zoeken van artiesten, straattheater, vrijwilligersplanning, kindermiddag, kermis, horeca, gemeente Lochem kaartverkoop, Keidagenmagazine en nog veel meer. Deze subgroepen komen volgens voorzitter Gerjan Vorkink regelmatig bij elkaar.
Het hele jaar is men in de weer om bands te zoeken en te bezoeken. Daarvoor worden festivals, kleine evenementen en zalen afgestruind. Voorzitter Vorkink: “Als ik iets leuks hoor of zie dan ga ik erheen en kijk ik of het iets is voor de Keidagen. Wij willen natuurlijk niet elk jaar hetzelfde programmeren en blijven op de eerste plaats vernieuwen om mensen een gezellige avond bieden. Daar zijn niet altijd dure artiesten voor nodig.”
“Hetzelfde geldt voor het Theater op keien. Het betreft hier een kindermiddag in oprichting. Ook de kermisexploitanten zijn bekend. Verder hebben we ondanks corona een trouwe groep vrijwilligers en dat worden er elk jaar meer. In november hadden we een gezellige vrijwilligersmiddag met als afsluiter een lekker buffet bij Bousema en het uitreiken van de KeiKleum aan iedere vrijwilliger.”
Eind maart is bekend wat er op de 35ste Keidagen gaat gebeuren. “Eigenlijk had de teller op 37 moeten staan, maar door de coronamaatregelen lopen wij twee jaar achter”, aldus Vorkink. De keidagen zijn van woensdag 17 tot en met zondag 21 mei.


www.keidagen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode