Koos van Zwieten gooit onder toeziend oog van Henk Groefsema en Janny Buijs. Foto: Arjen Dieperink
Koos van Zwieten gooit onder toeziend oog van Henk Groefsema en Janny Buijs. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Toeristen kunnen bij regen gaan kegelen

Maatschappij

LOCHEM - Lochem heeft er een slechtweer-arrangement bij. Toeristen die geen zin hebben om zich nat te laten regenen kunnen via de VVV Lochem terecht in het Kegelhuis aan de Oosterwal, om daar kennis te maken met deze oude sport.

Door Arjen Dieperink

Een flyer van de Stichting Kegelfederatie van Lochemse kegelclubs die bij het VVV-kantoor werd neergelegd bracht VVV-voorzitter Koos van Zwieten op het idee om contact te leggen. “Er zijn weinig plekken in de gemeente Lochem die men bij slecht weer kan bezoeken, behalve onder meer de musea of de bowling. Om toch iets meer te kunnen bieden heeft de VVV contact gezocht met de Kegelfederatie”, aldus Van Zwieten.
De Kegelfederatie bestaat uit vijf clubs, maar die gebruiken het Kegelhuis overdag niet of nauwelijks. Henk Groefsema en Janny Buijs, bestuursleden van de federatie, vinden het een mooi idee om het Kegelhuis voor groepen ter beschikking te stellen. “Men is bij ons van harte welkom. Afgelopen week hadden wij nog een buurtvereniging op bezoek. Onze faciliteit is kort geleden helemaal opgeknapt en het kegelen geeft veel plezier. En als men catering wil laten bezorgen is dat ook mogelijk”, zegt Janny terwijl ze de informatiefolder over kegelen in Lochem doorkijkt, die thans bij de VVV verkrijgbaar is.
“Wij hebben met al onze vrijwilligers een bezoek gebracht aan het Kegelhuis, zodat wij allemaal weten hoe het eruit ziet en we hebben de sfeer kunnen proeven. Het zou mooi zijn als onze toeristen en andere belangstellenden ook eens gaan kegelen”, aldus Van Zwieten.
Boekingen kunnen worden gedaan via de VVV-Lochem.


www.vvvlochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode