Stichting Leergeld Lochem (l) en Beauty Day (r) ontvingen van Gerton Eggink ieder een cheque van vijfhonderd euro. Foto: Arjen Dieperink
Stichting Leergeld Lochem (l) en Beauty Day (r) ontvingen van Gerton Eggink ieder een cheque van vijfhonderd euro. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Renaultdealer Bochane steunt Lochemse goede doelen

Maatschappij

LOCHEM - Renaultdealer Bochane heeft afgelopen week twee Lochemse goede doelen blij gemaakt. Uit handen van Gerton Eggink van Bochane kregen Beauty Day Lochem en Leergeld Lochem een cheque ter waarde van vijfhonderd euro.

“De eigenaar van Bochane, Thijs Bochane, bezocht op eigen initiatief op de fiets alle vestigingen van de Bochane groep om daar met zijn mensen te praten. Tevens kreeg iedere vestiging duizend euro om aan een lokaal maatschappelijk doel te doneren”, aldus Gerton. In Lochem werd het bedrag in tweeën gedeeld.
Josje Krabbenborg en Anke Mekking namen namens Beauty Day Lochem de cheque in ontvangst. Ieder jaar verzorgt hun organisatie op Ehzerwold een onvergetelijke dag voor vrouwen die aan kanker lijden. “Onze deelnemers worden door de huisartsen naar ons doorverwezen. Wij zorgen dan voor een mooie dag.” Afgelopen keer deden er dertig vrouwen aan mee.
Hellen Strik van Stichting Leergeld Lochem is ook blij met de donatie. “Wij helpen kinderen uit gezinnen met geldzorgen in de gemeente Lochem.” De ondersteuning kan bestaan uit onder meer huiswerkbegeleiding, zwemles, cultuurspullen, ouderbijdrage of contributie voor een sport. “Wij betalen niet uit aan de ouder maar rechtstreeks aan een school of een vereniging”, aldus Hellen. Nadere informatie over beide organisaties is te vinden op onderstaande sites.


www.beautydaylochem.nl
www.leergeldlochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode