De vrijwilligers die afgelopen zaterdag de laatste hand legden aan het Klompenpad. Foto: Arjen Dieperink
De vrijwilligers die afgelopen zaterdag de laatste hand legden aan het Klompenpad. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Klompenpad Harfsen gaat op 26 mei open

Maatschappij

HARFSEN - Afgelopen zaterdag zijn de laatste werkzaamheden verricht aan het Klompenpad bij Harfsen. Het wordt op 26 mei officieel geopend door wethouder Eric-Jan de Haan.

De leden van de werkgroep Klompenpad Braakhekke Bulten kwamen zaterdag bij elkaar bij Bloembinderij en Landwinkel ‘De Winde ‘ aan de Braakhekkeweg. Na de koffie gingen de vrijwilligers van de werkgroep, die deel uitmaakt van Plaatselijk Belang Harfsen-Kring van Dorth, op stap. Er moesten op de route nog negen bankjes worden geplaatst. Ook werden steile hellingen voorzien van treden om het de wandelaar iets gemakkelijker te maken. Het waren de laatste puntjes op de ‘i’. De gehele route is inmiddels uitgezet.
Het klompenpad is tot stand gekomen door financiële bijdragen van de provincie Gelderland, de gemeente Lochem en de Stichting Landschapsbeheer Gelderland. De 12 kilometer lange route loopt vanaf Ons Plein van de Broeklanden en beken richting Kampenlandschap om uiteindelijk via de bossen rondom Harfsen weer in het dorp uit te komen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode