De Roll-over Bronckhorst 2022 deed Vorden aan. Foto: Achterhoekfoto.nl/Eddy Boerman
De Roll-over Bronckhorst 2022 deed Vorden aan. Foto: Achterhoekfoto.nl/Eddy Boerman

Vernieuwde Roll-over Bronckhorst: één dag én lunch

Maatschappij

HENGELO/REGIO - Dit jaar organiseert de Zonnebloem regio IJsselstreek (gemeente Bronckhorst, Zutphen en Lochem) op zaterdag 13 mei de 17de editie van de Roll-over Bronckhorst in een vernieuwde opzet. De Roll-over Bronckhorst is voor alle mensen met een loopbeperking die daardoor voor grotere afstanden (in dit geval zes kilometer) moeten terugvallen op een rolstoel. Iedereen met een loopbeperking die gebruik maakt van een rolstoel of scootmobiel is welkom.

Om deel te nemen is een eigen rolstoel niet noodzakelijk; de organisatie zorgt voor voldoende rolstoelen. Een eigen rolstoelduwer (familie of buren) meebrengen mag, maar als dat niet lukt, duwen vrijwilligers uit de regio met plezier.

Vernieuwde opzet
De werkgroep heeft op basis van ervaringen van de laatste jaren definitief besloten om de Roll-over Bronckhorst alleen op de zaterdag te organiseren. Deze dag heeft altijd de meeste belangstelling van de meestal 100 tot 150 rolstoeldeelnemers gehad. De deelnemers komen vooral uit de omgeving, maar ook van verder onder andere Apeldoorn, Arnhem en Doetinchem. Dus eigenlijk uit de hele Achterhoek en deels Veluwe. De Roll-over werkgroep heeft weer een mooie route uitgezet. De wandeling gaat via goed begaanbare wegen tussen de graslanden met koeien en schapen, langs bosranden en akkers met landbouwgewassen. Er zijn onderweg de nodige historische en moderne boerderijen te zien. Ook is de Roll-over uitgebreid met het aanbieden van een lekkere en gezellige lunch. Daarom wordt eerder gestart met de wandeling, namelijk om 11.30 uur,

Dit jaar is de start van de rolstoelwandeling vanaf het gemeentehuis van Bronckhorst in Hengelo. Na een uurtje wandelen, gebruiken de deelnemers gezamenlijk een heerlijke lunch bij aardappelboer Wullink. Daar zal een muziekgroep de gasten opvrolijken en uitdagen voor een rolstoelpolonaise. Op het eind van de wandeling, rond 14.45 uur is er een feestelijke intocht. En alle deelnemers ontvangen een speciale Roll-over Bronckhorst medaille voor hun deelname.

De kosten voor deelname aan deze mooie wandeltocht bedraagt 15 euro per deelnemer inclusief lunch. Dat is inclusief de lunch voor één van de vaste rolstoelduwers. Voor de andere begeleiders en belangstellenden wordt een vrijwillige bijdrage voor de lunch gevraagd in de donatieton. Rolstoelduwers kunnen zich ook op genoemd emailadres aanmelden. De Roll-over Bronckhorst wordt gerealiseerd met hulp van veel vrijwilligers; op voorhand worden zij bedankt voor hun inzet.

Sponsoren blijven welkom om dit jaarlijkse rolstoelfestijn weer tot een succes te maken. Vriend van de Roll-over Bronckhorst worden? Dit kan al voor een bedrag van 25 euro per jaar. Sponsoren en vrienden van de Roll-over Bronckhorst worden vermeld op de website en op een paneel tijdens de Roll-over.

Aanmelding kan tot 5 mei via mail: rollover.bronckhorst2005@gmail.com. Meer informatie is te vinden op de website: zonnebloem.nl/ijsselstreek/nieuws.

Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode