De vrijwilligers van de Wereld  Alzheimer Dag in Lochem staan in de startblokken om de gasten te verwennen. Foto: Arjen Dieperink

De vrijwilligers van de Wereld  Alzheimer Dag in Lochem staan in de startblokken om de gasten te verwennen. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Samen aan tafel in Lochem tijdens Wereld Alzheimer Dag

Maatschappij

LOCHEM - Vorige week woensdag 20 september is in Lochem aandacht besteed aan ‘Wereld Alzheimer Dag’. Het thema dit jaar was ‘Samen aan Tafel’ Daaraan werd op verschillende manieren invulling gegeven: mensen met dementie en hun mantelzorgers samen aan tafel maar ook mensen uit verschillende culturen. In de foyer van Schouwburg Lochem was het een drukte van belang.

Zo’n zestig bezoekers van het Alzheimer trefpunt uit Lochem en bewoners van de Hoge Weide en Het Vandermolenhuis waren aanwezig. Zij werden getrakteerd op hapjes uit de Syrische, Eritrese, Marokkaanse en Turkse keuken, gemaakt door een groepje dames. Bij elk gerecht werd uitleg gegeven over de cultuur en samenstelling van het gerecht. De middag was georganiseerd door Welzijn Lochem en Alzheimer Trefpunt Lochem.
Aan het einde van de middag werden de dames van de kookgroep bedankt voor hun heerlijke gerechten. Ze kregen allen een bos bloemen en een groot applaus van de gasten. “Wij mochten het servies van de schouwburg gebruiken en de Stichting Welzijn Lochem bood aan het eind koffie en thee aan”, aldus woordvoerder Miny Kreunen.”Daarmee was het een geslaagde bijeenkomst.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode