Fietstouren in het buitenland wordt tijdens het  Fietscafé Achterhoek besproken. Foto: PR
Fietstouren in het buitenland wordt tijdens het Fietscafé Achterhoek besproken. Foto: PR

Tweede editie Fietscafé Achterhoek in Lochem

Maatschappij

LOCHEM - Er is een tweede Fietscafé Achterhoek in de maak. “Het eerste trok veel belangstelling, mede door de publicaties in alle uitgaven van Achterhoek Nieuws”, laat Imar Doornbos weten. Net als Peter Biezenaar en Eduard Camping mag hij worden bestempeld als fietsfanaat. Het Fietscafé is op 2 december in het Lochemse Stadshuus.

Door Arjen Dieperink

Het drietal heeft er wel duizenden fietskilometers in het buitenland op zitten. Pieter Biezenaar beschrijft zijn fietservaringen in een Hongaars/Nederlands-Vlaams, tweetalig magazine met de naam Most Magyarul! (Nu Hongarije!) waarin zijn fietsreizen door dat land en ook andere onderwerpen met betrekking tot Hongarije de revue passeren. Eduard heeft een eigen reisbureau gehad en doorkruiste Europa met de fiets. Hij hield er zijn liefde voor Schotland aan over.
Het Fietscafé Achterhoek duurt van 13.30 uur tot 17.30 uur. De zaal is open vanaf 13 uur. Eduard, Imar en Pieter hebben een veelbelovend programma samengesteld. Er zijn presentaties over onder meer navigatie. Jeroen Hogervorst neemt de bezoekers mee naar de ellende die hij onderweg had met zijn tandem. “Ook hiervan kan men leren om eigen ellende te voorkomen”, laat het drietal weten.
Pieter Biezenaar neemt de aanwezigen mee in zijn belevenissen in Hongarij. De Pyreneeën worden door Eduard en Imar belicht onder de noemer Transpyreneïca en de keuze voor de variant Katharenroute. Ook het nieuwe fietsen (e-bike, bike-packing en Stromer) krijgt aandacht door Marco van Stenis. Behalve fietsen in Europa komen ook andere gebieden buiten Europa aan bod. Teven is er een prijsvraag waar men het gewicht van Geerts en Pieters fietsen, inclusief bagage, kan raden.

 ”In verband met de verbouwing van de voorgevel van het Stadshuus moeten de bezoekers via de zij-ingang het gebouw in. De tijdelijke ingang is gesitueerd tussen de Mitra en het Stadshuus”, vertelt Imara. De toegang is gratis wel dient men zich vooraf aan te melden. Tijdens het verlaten van het Fietscafé Achterhoek is er de mogelijkheid om een gift te doen. “Tenslotte moeten wij de huur van de ruimte ook betalen”, aldus Eduard Camping.
Aanmelden kan via e-mail fietserscafeachterhoek@outlook.com.. Zie ook de pagina’s fietscafeachterhoek op Instagram en Facebook.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode