Net als voorgaande jaren zal Voll Gass de Kerstgroet brengen in het verzorgingsgebied van Achterhoek Nieuws. Foto: Arjen Dieperink

Net als voorgaande jaren zal Voll Gass de Kerstgroet brengen in het verzorgingsgebied van Achterhoek Nieuws. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Voll Gass zorgt voor de vierde keer voor kerstgroet

Maatschappij

LOCHEM - Sinterklaasavond is net achter ons en de kerstdagen zijn in aantocht. Dat betekent dat de organisatie Voll Gass al druk in de weer is met de voorbereidng van de jaarlijkse ‘Verlichte Trekker Kerst Route’. Het is al voor de vierde keer dat de organisatie met een stoet fraai versierde trekkers een rijdende kerstgroet brengt aan verzorgings- en verpleeghuizen in de regio. Menig bewoner kijkt ernaar uit. Voll Gass gat op vrijdag 22 en zaterdag 2e december op pad.

Door Arjen Dieperink

Op vrijdag 22 december begint de Kerstgroet bij Wensink Truck en Trailer aan de Kwinkweerd, vertelt woordvoerder Albert Markerink. “Het aantal aanmeldingen voor deze dag staat al op tachtig trekkers”, zegt hij trots. Om 17.55 uur hoopt de stoet  bij Anke marjolein aan te komen. Om circa 18.30 zal Tusslerhof/Tusselerstaete worden aangedaan. Vandermolenhuis Dagelijks Leven aan de Zutphenseweg ziet de stoet om 18.30 uur om langskomen waarna rond 18.25 uur bij De Hoge Weide de kerstgroet wordt gebracht. Om 18.35 uur sluit de stoet bij verzorgingshuis Gudula de rit door de stad Lochem af. Via de Oude Lochemseweg komen de trekkers om 19 uur in Exel aan. Uiteindelijk zal men om 19.30 uur bij ‘t Talma in Laren arriveren. Na het laatste bezoek om 19.35 uur aan ‘t Ruempol in Laren verlaat de stoet de gemeente Lochem en rijdt richting Bathmen. 

“Wij zijn al sinds 1 november daadwerkelijk aan het plannen. Voor beide dagen stijgt het aantal aanmeldingen om mee te doen. Voor de tweede dag, zaterdag 23 december, staat het aantal deelnemers inmiddels op zeventig”, aldus Markerink. “Maar wij verwachten uiteraard, zoals de ervaring van de afgelopen jaren heeft geleerd, nog meer aanmeldingen.”
Op zaterdag rijdt de stoel vanaf de Kaleberg om 17.30 uur richting Barchem waar men rond 17.35 uur voorbij komt bij Woonplus Barchem. Vandaar gaan de trekkers door naar Ruurlo waar zij rond 17.55 uur Wonen en Zorg locatie Villa Roderlo passeren richting Borculo. Via Careaz J.W. Andriessen verlaat de stoet Borculo richting Neede.


www.vollgass.nl/kerst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode