Ayse Boya (links) en Annemarie Groothedde verwelkomen de vrouwen graag. Foto: Arjen Dieperink

Ayse Boya (links) en Annemarie Groothedde verwelkomen de vrouwen graag. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Vrouwendag wordt in Lochem op 3 maart gevierd

Maatschappij

LOCHEM - Internationale Vrouwendag, op vrijdag 8 maart, staat in het teken van wereldwijd gelijke rechten en kansen, vrijheid en strijdbaarheid van vrouwen. Ook in Lochem zijn er activiteiten in het kader van Vrouwendag, maar wel al op 3 maart.

Door Arjen Dieperink

Annemarie Groothedde en Sjoukje Kunne zitten in de kinderkamer van het Bezielend Inspiratie Centrum, BIC, aan de Noorderwal 17 in Lochem. “Binnenkort vieren wij in het BIC de Vrouwendag. Wij doen dat op 3 maart, zodat de vrouwen ook de landelijke Vrouwendag kunnen bezoeken die samenvalt met de internationale Vrouwendag”, laten ze weten. Ondertussen begroeten ze Ayse Boya die binnenkomt.
De Lochemse Vrouwendag is uitsluitend bestemd voor de vrouwen. Mannen zijn die dag op het BIC niet welkom. Een dertigtal vrouwen heeft al medewerking toegezegd. “Bijna iedereen brengt iets lekkers mee”, vult Ayse aan. Dat lekkers en andere zaken worden verkocht en de opbrengst is voor een goed doel. De dames hebben al iets op het oog. “Yvonne Dekker is van het bestuur van de Stichting Orissa zal leven. Helaas kon ze vandaag niet aanwezig zijn, maar wij willen deze stichting de opbrengst van de Vrouwendag geven”, zegt Annemarie enthousiast.

De naam Orissa is de voormalige naam voor de deelstaat Odisha in India. De naam van de stichting is hieraan ontleend. In deze deelstaat ligt het dorp Nuapali waar sinds 2012 onderwijs wordt gegeven aan een groep van zo’n dertig meisjes. De stichting heeft het project meisjesonderwijs in het dorp omarmd en kan iedere steun hiervoor gebruiken. Het doel van de stichting sluit volgens Annemarie mooi aan bij Vrouwendag.
Voor de kinderen die op 3 maart met de moeders meekomen naar de Lochemse Vrouwendag wordt ook gezorgd. “In deze ruimte kunnen de kinderen zich goed vermaken. Er staat genoeg speelgoed en er is toezicht. Zo kunnen de moeders rustig door het gebouw diverse stands bezoeken”, laat Sjoukje weten. “Koffie en thee zal er genoeg zijn”, aldus Ayse.

De Lochemse vrouwendag in het BIC is van 14.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis.


www.bic-lochem.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant