De dames van serviceclub Inner Wheel Barchem organiseerden een gezellige middag voor de groep Oekraïners. Foto: PR

De dames van serviceclub Inner Wheel Barchem organiseerden een gezellige middag voor de groep Oekraïners. Foto: PR

Hartverwarmende middag voor Oekraïners door Inner Wheel Barchem

Maatschappij

VORDEN - Onder het motto ‘Inner Wheel doet!’ heeft serviceclub Inner Wheel Barchem een gezellige middag georganiseerd voor gevluchte Oekraïners, in samenwerking met de eigenaren van Landgoed De Hooge Weide, Gerrie Pasop en Martijn Eggink.

Al bijna twee jaar vinden 32 gevluchte Oekraïners, inclusief een groot aantal kinderen, liefdevolle opvang op Landgoed De Hooge Weide te Vorden. Elk gezin heeft hier een eigen slaap- en badkamer en deelt een grote woonkamer annex woonkeuken. Veel bewoners hebben werk gevonden in sectoren zoals horeca en logistiek, en de kinderen zijn ingeburgerd op scholen in de omgeving. Desondanks blijven gevoelens van onzekerheid, verdriet en bezorgdheid over achtergebleven familieleden en de vraag naar een terugkeer naar huis aanwezig. Deze zorgen worden verder gevoed door het voortdurende nieuws dat via sociale media tot hen komt.

“Op Valentijnsdag wilden we deze groep mensen graag een beetje warmte en liefde brengen,” aldus Annelies Hoentjen, voorzitter van Inner Wheel Barchem. “Daarom hebben we samen met de eigenaren van Landgoed De Hooge Weide een gezellige middag georganiseerd.”

Tijdens de middag hebben de kinderen volop geknutseld en zijn ze verwend met lekkernijen en cadeautjes. Voor de volwassenen was er een oer-Hollandse bingo met mooie prijzen. Onder het genot van eigengemaakte taarten en hapjes ontstonden er mooie, soms ontroerende gesprekken tussen de Inner Wheel-dames en de Oekraïense gasten, met behulp van Google Translate. “De middag was een succesvolle en hartverwarmende ervaring,” aldus Annelies Hoentjen. “Dit is waar we het voor doen: een beetje licht brengen in een moeilijke periode.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant