Logo berkelbode.nl


Duo Shono uit Mongolië/Boerjatië

  Muziek

LOCHEM - Op zaterdag 15 juli treedt Duo Shano uit Mongolie op in het kader van Lochem Wereldwijd.

Dit keer zal de reis gaan naar Mongolië en Boerjatië. Het duo Shono is afkomstig uit die streek en was vorig jaar voor het eerst in Nederland (Lochem). Het indrukwekkende concert in de Lochemse Schouwburg in mei 2016 zullen velen zich nog herinneren.
Alle reden dus om hen weer uit te nodigen. Dit jaar geven ze 2 concerten in Nederland: in Lochem (Stadshuus) en Amsterdam in Centrum de Roos aan het Vondelpark.
Het duo Shono, Alexander en Mandaakhjargal, gebruikt een groot aantal verschillende instrumenten om de legenden en ballades van Boerjatië en Mongolië ten gehore te brengen, met als hoogtepunt hun boventoonzang. Het publiek wordt in trance gebracht voor een reis naar een andere wereld waarin de schepping wordt toegezongen en vereerd met een centrale en magische rol voor het paard, dat fysiek aanwezig is, vermomd als het belangrijkste instrument met de veelzeggende naam 'Morin khuur', (letterlijk het 'Paard-Instrument'). Alexander en Mandaakhjargal beheersen alle drie de registers: Khariga - het register bas, Khomée - register mezzo en Eshéré - het register hoog. Bezetting: Alexander Arkhincheev (Boerjatië): Zang, Morin Khuur, Soukh Huur, Tsoor, Guimbarde (rammelkast) Mandaakhjargal Daansuren (Mongolië): Zang, Morin khuur, Tobshuur

Reageer als eerste
Meer berichten