Still uit videoclip 'Kerstfeest, Gerstfeest'  met  vlnr: Kees Roelofsen, Tom Schepers en Jan Willem Kolkman.
Still uit videoclip 'Kerstfeest, Gerstfeest' met vlnr: Kees Roelofsen, Tom Schepers en Jan Willem Kolkman.

Zieuwentse vrienden ‘Provosheren ft Jan Willem’ lanceren ‘Kerstfeest Gerstfeest’

Muziek

‘Je kunt met spontane ideeën twee dingen doen. Uitstellen of gewoon doorpakken’

Door Henri Walterbos

ZIEUWENT - Voordat Sinterklaas voet aan wal gezet heeft schallen de kersthits al uit de radio. Ouwe vertrouwde hits maar ook ieder jaar weer nieuw werk. Vaak 13 in een dozijn, uitzonderingen daargelaten. Soms ook uit onverwachte hoek en dan ook nog eens verrassend en origineel. In deze categorie dook ‘Kerstfeest Gerstfeest’ op van ‘Provosheren ft Jan Willem’, oftewel de Zieuwentse vrienden Jan Willem Kolkman, Kees Roelofsen en Tom Schepers. 


Jan Willem vertelt: “Kees en Tom maken al vaker filmpjes onder de naam ‘Provosheren’. Daar zijn ze in coronatijd mee begonnen. Ik had er een paar van gezien en moest er wel om lachen. We hebben samen al wel eens mee gedaan aan Zieuwent LIVE. Zo richting Kerst stuurde ik Kees een app, ‘wanneer komt jullie kersthit uit?’ Ze zeiden dat ze daar niet mee bezig waren; ‘Top idee, maar misschien wat krap qua tijd‘. Toen zei ik ‘niks ervan, ik help jullie wel. We plannen een weekend en dan mot ’t gebeuren.’”

Afgelopen weekend werd het lied geschreven en de clip opgenomen en dinsdag gelanceerd op YouTube. “Ter voorbereiding had ik wel alvast een akkoordenschema gemaakt. Vrijdag en zaterdag hebben we besteed aan de tekst en muziek, zondag hebben we de clip geschoten in Zieuwent, en was het klaar. Toen zij met de video-montage bezig waren heb ik de muziek afgemixt.”

Tijd om het op Spotify te zetten en voor Kerst te lanceren was er niet meer. Daarom besloten de 3 kerstbengels het op YouTube te zetten en te delen onder vrienden. “Je kunt met spontane ideeën twee dingen doen. Uitstellen of gewoon doorpakken en dan is het wat het is. Dan staat het in ieder geval voor Kerst nog online.” Waar de tekst over moest gaan waren ze snel uit. “Het cliché is natuurlijk dat iemand met Kerst alleen zit, een beetje zoetsappig, en daar dan een beetje haaks tegenin, dat zo iemand zijn middelvinger opsteekt en denkt ‘dan zuip ik me maar te pletter.’ Het moest niet plat en banaal worden, er moest wel zo’n superfout keerpunt in. Dan alle clichés maar op een stokje, gaan wij voor de deur staan ‘Kerst vier je nooit alleen.’” De vrienden gaan voor een groene Kerst in plaats van een witte Kerst.

Bekijk de videoclip hier in een nieuw venster.

Afbeelding
Afbeelding
Provosheren ft Jan Willem
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode