Vlnr Angela Zwiers, Sander en Jan van Voorst en Greta Meutstege, in de tuin waar het concert zal plaatsvinden. Foto: Arjen Dieperink
Vlnr Angela Zwiers, Sander en Jan van Voorst en Greta Meutstege, in de tuin waar het concert zal plaatsvinden. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Tuinconcert bij Erve de Boekhorst

Muziek

KLEIN DOCHTEREN - Het is bij uitstek de geschiktste plek voor buitenevenementen in Klein Dochteren: de tuin van Jan van Voorst. Samen met zijn broer Sander groeide hij op in de tuin van Erve de Boekhorst aan de Boekhorstlaan 2. Vorig jaar trad de Toneelvereniging Ontspanning Na Arbeid er op. En nu staat er op zondag 4 september een tuinconcert gepland.

Door Arjen Dieperink

In de tuin zitten Jan en Sander van Voorst, Greta Meutstege en Angela Zwiers. “Ik stel uitsluitend mijn tuin beschikbaar en behoor niet tot het bestuur van Theater Adventure Lochem (TAL)“, laat Jan van Voorst weten terwijl hij naar de anderen wijst die wel in het bestuur zitten. De Stichting TAL produkties heeft al meerdere theaterstukken op de planken gebracht, zoals het stuk ‘onbesproken verleden’ met de acteurs Anke Kollen en Dick Teunissen. Op 1 oktober zal het stuk opnieuw op de planken worden gebracht in café Florijn in Gelselaar.
“Maar nu gaan wij een tuinconcert houden op deze prachtige locatie. Hier komen de statafels, in die hoek het podium en de stoelen komen daar.” Druk gebaart Sander van Voorst in de tuin van zijn broer hoe het een en ander uit zal komen te zien. “Ook hebben wij een natweervoorziening, maar we gaan ervan uit dat het mooi weer zal zijn en dat wij in de tuin van het concert kunnen gaan genieten “.

Vrienden
“Als Stichting maken wij geen winst. Wij hebben een ANBI-status. Wel proberen wij een reserve op te bouwen om ook in de toekomst leuke dingen te kunnen organiseren. Daarom stellen wij het op prijs dat wij Vrienden van TALprodukties kennen. Deze vrienden, voor slechts tien euro per jaar, krijgen een nieuwsbrief en kunnen als eerste intekenen voor onder meer het tuinconcert”, laat Angela Zwiers weten. Vriend worden kan door aanmelden via de website.

Tuinconcert
Het tuinconcert op 4 september begint om 15.00 uur. Het ensemble ‘Diversate’ treedt op met als violiste en fluitiste Marieke van der Ven, zangeres Lize Fley en Ria Boersma met enkele gedichten. Zij worden ondersteund door pianist André Haverkort. Voor de pauze is er vooral klassiek werk te horen. “Na de pauze duiken we in de wereld van de Klezmer muziek”, zegt Sander.
De toegang tot het tuinconcert bedraagt 12,50 euro, inclusief koffie of thee. Betaling met pin is op de locatie niet mogelijk. Reserveren is gewenst via mail ticket@talprodukties.nl of app 06-51499733. “Wij hebben plaats voor vijftig personen, dat vinden wij groot genoeg“, besluit Sander van Voorst.


www.TALprodukties.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode