De komende tijd zal het koor nog regelmatig oefenen voor de jubileum party. Foto: Arjen Dieperink
De komende tijd zal het koor nog regelmatig oefenen voor de jubileum party. Foto: Arjen Dieperink Arjen Dieperink

Lochems Surprise Koor viert 20-jarig bestaan

Muziek

LOCHEM - In het verenigingsgebouw van muziekvereniging Advendo is het Lochems Surprise Koor druk aan het oefenen. De zangers moeten goed voor de dag komen bij de party ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan van het koor. Dat wordt op zondag 16 oktober gevierd in de Heksenlaak te Barchem 

Door Arjen Dieperink

Voorzitter Leny Huizinga en secretaris Tonny Timmerije komen even tussen de zangers vandaan. Samen met penningmeester Emma Vellekoop en PR-man Jaap Koert vormen zij het bestuur. Het is al wel twintig jaar geleden maar Tonny kan zich nog heel goed herinneren dat de oprichting min of meer spontaan tot stand kwam bij de Keidagen. “Wij zaten in de tent bij elkaar en zingen in groepsverband leek ons allemaal wel leuk. Toen kwam spontaan het idee op om een smartlappenkoor te beginnen. Als dirigent werd Rina Hagen aan ons voorgesteld die ook enthousiast was. Zo zijn we begonnen.”
Tonny weet zich alles nog zeer gedetailleerd te herinneren. Het Smartlappenkoor, zoals het Lochems Surprise Koor eerst heette, ging met dertien leden van start. Tegenwoordig telt het koor drieënveertig leden. Toch kan de groep nog wel nieuwe aanwas gebruiken. “Vooral de heren, daar hebben wij een tekort aan”, laten de dames weten.

Naamsverandering
Jarenlang was het koor bekend onder de naam Smartlappenkoor, tot het veranderende repertoire reden werd voor een naamswijziging. “Wij gingen andere liederen zingen in het Duits of Engels en dan dekt de naam Smartlappenkoor de lading niet meer. Daarom werd de naam veranderd in het Lochems Surprise Koor”, aldus voorzitter Leny.

Jubileum
Terwijl het koor druk de nummers voor het jubileumoptreden aan het oefenen is, klinkt plotseling een scherpe fluittoon. Leny en Tonny schieten in de lach: “Dat is Jaap Koert, het hoort bij het stuk.” Even later laten ze het affiche zien dat ze overal gaan ophangen. Behalve het Lochems Surprise Koor dat zes nummers ten gehore zal brengen treden ook Excelsior uit Dirksland, Efkes Anders uit Barchem en het Duo Een en Ander op.
“Een van onze leden is verhuisd en lid geworden van Excelsior in Dirksland, op Goeree-Overflakkee. Met Efkes Anders hebben wij ook goede contacten. Hetzelfde geldt voor het Duo Een en Ander. Ze waren allemaal bereid om met ons het 20-jarig bestaan te vieren”, vult Leny Huizinga aan.
De jubileum party van het Lochems Surprise Koor in de Heksenlaak te Barchem begint om 13.30 uur. De zaal is open vanaf 13 uur. Het feestje duurt tot circa 17.30 uur. De toegang bedraag acht euro. Er kan alleen contant worden betaald. Tevens is er een verloting om bij te dragen in de kosten van de party.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode