Enkele deelnemers van Friends for Xmas, met rechts dirigent Juliette Dumoré. Foto: Edo Boonstra
Enkele deelnemers van Friends for Xmas, met rechts dirigent Juliette Dumoré. Foto: Edo Boonstra

Projectkoor bijna klaar voor ‘Friends for Xmas’

Muziek

GORSSEL - Het Kerstprojectkoor van de Stichting IJsselwijs was maandagavond druk aan het repeteren voor het project ‘Friens For Xmas’. Hierna is het nog slechts één keer oefenen en dan kunnen de zangers losgaan tijdens de twee kerstconcerten op 11 december (om 12.30 en om 15.30 uur).

Woordvoerster Monique Brokken: “Zo’n zestig personen hebben in totaal acht keer met elkaar geoefend voor het kerstproject 2022 ‘Friends For Xmas’ in het kerkgebouw te Gorssel. Extra mooi is dat enkelen nog nooit in een koor hebben gezongen.” Als solisten treden Ap Vriezekolk en Hans van Braak op. Ook juffrouw Ooievaar uit Winter Wonderland zal niet ontbreken. Bij een aantal nummers is meezingen toegestaan. De tekst verschijnt dan op een beeldscherm.

“De eerste voorstelling van 12.30 uur is de zogenaamde Taartvariant. Bezoekers kunnen na het optreden heerlijk geurende taarten kopen en er uiteraard ook een kopje koffie of thee“, vertelt Monique. Veel bekende kerstliederen zullen de revue passeren onder de leiding van dirigent Juliette Dumoré. Dumoré is geen onbekende in haar vakgebied. Zij bezocht onder meer de conservatoria in Den Haag en Utrecht.
Het concert van 15.30 uur is inmiddels volgeboekt.


stichtingijsselwijs.nl/kerst

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode