Dj's Willem (l.) en Stefan verzorgden de eerste uren de muziek. Foto: Arjen Dieperink

Dj's Willem (l.) en Stefan verzorgden de eerste uren de muziek. Foto: Arjen Dieperink

Arjen Dieperink

Schaatsen in Hoeflo tijdens eigen Harfsense radio-show

Muziek

HARFSEN - De deuren van Dorpshuus Hoeflo stonden wagenwijd zaterdag open. De muziek van de live-uitzending galmde naar buiten en wie het geluid volgde kwam uiteindelijk gemakkelijk bij de bron: de sporthal. Daar stonden in een halve cirkel enkele kraampjes waar de bezoekers eten en drinken konden bestellen met in het derde kraampje een laptop en een mengtafel, waarmee de live radio/tv-uitzending op internet werd samengesteld.

Door Arjen Dieperink

Dj’s van dienst op dat moment zijn Stefan van Pakkert en Willem Veenman. Het zijn vrienden van elkaar, die ook samen in een lokale band spelen. Zij zijn de eerste van de drie dj-duo’s die zaterdag de uitzending op het internet verzorgen. Twee camera’s, bevestigd aan hun kraam, staan gericht op de zaal waar zich een ander hoogtepunt van deze middag afspeelt: de kunstschaatsbaan van tien bij tien meter die de ijsbaanvereniging De Bosbaan heeft neergelegd. De luisteraars naar de muziek kunnen tegelijkertijd live zien wat er in de sportzaal gebeurt.
Een groep kinderen is druk aan het schaatsen, terwijl de voorzitter van De Bosbaan, Gerrit Valkeman tevreden toekijkt. “Vorig jaar konden wij slechts één dag open zijn omdat het in een korte tijd goed gevroren had. Maar nu kan de jeugd op deze kunstbaan genieten”, zegt Gerrit. Het zijn vooral de jongste kinderen die ervan genieten. Twee jonge pubers die speciaal naar de kunstbaan waren gekomen keren maar weer om.
“Wist je trouwens dat de ijsbaanvereniging uit nood geboren is”, vraagt Gerrit. “Vroeger schaatste men bij het kasteel Dorth of op het kanaal. Op beide plekken was dit niet altijd veilig. Daarom werd besloten om een ijsbaan direct buiten Harfsen aan te leggen waar men het ijs kon controleren en toezicht kon houden. En hier hoeven wij alleen maar te kijken of alles naar wens verloopt”, zegt Gerrit die in zijn laatste jaar als voorzitter van de ijsvereniging zit.
Zijn beoogde opvolger, Martin Brinkman, staat naast hem. “Ik moet nog voorgedragen en gekozen worden”, aldus Brinkman. Op de vraag hoe lang Valkeman voorzitter is geweest moeten beiden heren het antwoord schuldig blijven. Martin duikt even weg en komt later terug met het antwoord. “Zesentwintig jaar”.”Dan wordt het dus tijd dat ik het overdraag”, lacht Gerrit.
Intussen stroomt de sporthal langzaam maar zeker steed voller. De dj’s Stefan en Willem kondigen hun laatste nummer aan voor zij het stokje overdragen aan hun opvolgers, Monique Brokken kon aan het eind van de dag alles met gepaste trots samenvatten: “Er was reuring met online radio gepresenteerd door lokale dj’s. De muziek ging van dialect tot ver over de grens en van de jaren zestig tot nu. Weer een mooie dag in ons kleine dorpje.”

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant