Het koperensemble van Concordia opende de avond. Foto: Ewald Hendriks
Het koperensemble van Concordia opende de avond. Foto: Ewald Hendriks

Nieuw format Midwinterbijeenkomst Eefde succesvol

Muziek

EEFDE – Afgelopen vrijdag werd weer een Midwinterbijeenkomst in het Hart in Eefde georganiseerd. Met dit initiatief van de Dorpsraad Eefde en verenigingen in het dorp wordt het nieuwe jaar afgetrapt. In Het Hart was het een gezellige drukte en in de naastgelegen Ontmoetingskerk kon het publiek genieten van allerlei korte optredens van de lokale muziekverenigingen en koren en de toneelvereniging. De vernieuwde opzet was succesvol en het vele publiek genoot van een vlot en aantrekkelijk cultureel programma.

Het koperensemble van Concordia opende de avond. Muzikanten op trompet, bariton, trombone en bas lieten muziek horen van Händel tot Guus Meeuwis, muzikaal ondersteund door slagwerk. Bij de klanken van Guus Meeuwis begon het publiek spontaan mee te zingen en te klappen. De stemming zat erin voor de rest van de avond.

Later trad ook het houtensemble van Concordia op. Muzikanten op klarinet, fluit, hobo en sax speelden onder meer muziek van Bach en ABBA. Bijzonder innemend was het optreden van twee jonge balletdanseresjes, Guusje Haverkamp en Jasmijn Kuiper als begeleiding bij het Zwanenmeer.

Al met al een geslaagd nieuw format voor optreden in de Ontmoetingskerk tijdens de Midwinterbijeenkomst. 

Muzikanten op klarinet, fluit, hobo en sax speelden onder meer muziek van Bach en ABBA. Foto: Ewald Hendriks

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode