Muziekgroep Gimle. Foto: PR
Muziekgroep Gimle. Foto: PR

Optreden muziekgroep Gimle in Stadshuus

Muziek

Optreden muziekgroep Gimle in Stadshuus

LOCHEM - Zondag 26 maart treedt muziekgroep Gimle op in het Stadshuus, Markt 3. Aanvang 15.00 uur. Gimle is een muziekgroep die onversterkte akoestische muziek maakt. De groep bestaat uit Lijnis Nelemans (gitaar en slagwerk), Herman van Mal (viool), Lisette Elders (contrabas) en Ed Vervloet (accordeon).

De groep is in 2003 begonnen met volksdansmuziek: traditionele dansmelodieën uit de Balkanlanden. Het repertoire breidde zich uit naar de muziek uit Ierland, Engeland en Schotland. 

De prachtige liederen uit Ierland kwamen op het repertoire: de droeve balladen over het leed van de Ieren tijdens de hongersnood tussen 1845 en 1850 (Skibbereen, Spancill Hill). Ook een bekende meezinger als ‘The Wild Rover’ wordt ten gehore gebracht. In het programma zijn tevens Klezmer-melodieën opgenomen en een Hollandse polka, een enkele Zweedse wals of een Italiaanse tarantella. Inmiddels staan er ook tango’s op het repertoire.

Tickets a 10 euro verkrijgbaar aan de balie van het Stadshuus. Voor meer informatie stadshuuslochem.nl en edvervloet77@gmail.com (Muziekgroep Gimle).

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant