Henriette Feith. Foto: PR
Henriette Feith. Foto: PR Maurice Lammerts van Bueren

Renaissanceklanken in Lochem en Vorden

Muziek

VORDEN - Het Vocaal Ensemble Lochem verzorgt op zondag 8 oktober een middagconcert in de Gudulakerk te Lochem  Daarin neemt het koor de toehoorders mee van de sombere Middeleeuwen naar de stralende Renaissance, een tijdperk van ingrijpende veranderingen en groeiende waardering voor het aardse leven en het individu. Het programma wordt een week eerder ook al uitgevoerd: op zondag 1 oktober in de Dorpskerk in Vorden.  

Deze periode van bloeiende kunst en cultuur komt tot leven door de prachtige koormuziek uit de 16de eeuw van de Engelse componisten Thomas Tallis en William Byrd, a capella uitgevoerd door het koor. Daarnaast vertolkt de sopraan Henriette Feith liederen van Dowland. Zij wordt begeleid door de luitist David van Ooijen. Onder de bezielende leiding van dirigent Marc Buijs belooft dit concert een prachtige ervaring te worden.
Het Vocaal Ensemble Lochem is opgericht in 1974 en telt een dertigtal leden. Hoogtepunten van de afgelopen jaren waren de uitvoeringen van o.a. de Messiah van Händel, het Gloria van Vivaldi en Requiem van Fauré. Soliste Henriette Feith studeerde solozang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Cora Canne Meijer. Zij heeft zich vanaf haar afstuderen voornamelijk toegelegd op barok, oratrorium- en kamermuziek. Haar affiniteit met de oude muziek blijkt, naast vele barokconcerten in binnen- en buitenland, ook uit de samenwerking met luitist David van Ooijen. Henriette Feith is bij veel Vordenaren bekend door de ‘Pinetum’-concerten. David van Ooijen speelt luit, barokgitaar, jazzgitaar en shamisen. Hij is graag gezien op festivals zowel als solist als begeleider.
Het Vocaal Ensemble Lochem komt op uitnodiging van de Vrienden van de Dorpskerk en Cultuur Fonds Vorden. Het concert in de Dorpskerk begint om 15 uur. Ook het concert in de Gudulakerk begint om 15 uur.
Kaarten kosten 20 euro, t/m 18 jaar gratis entree. Voor de uitvoering in Vorden zijn toegangsbewijzen te koop via de websites van het Cultuur Fonds en Vrienden van de Dorpskerk. Voor het concert in Lochem zijn kaarten verkrijgbaar bij de website van het ensemble, bij boekhandel Lovink en bij de leden van het koor.


www.vocaalensemblelochem.nl 
www.cultuurfondsvorden.nl
www.vriendenvandedorpskerkvorden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode