Het Marjolein Meijers Trio. Foto: PR
Het Marjolein Meijers Trio. Foto: PR

Nieuw concertseizoen Kapel op ‘t Rijsselt vol verrassingen

Muziek

EEFDE - Ondanks de gedwongen beëindiging van de concertserie in de Kapel op ’t Rijsselt per mei 2024, wordt met veel enthousiasme het nieuwe (en dus laatste!) seizoen ingegaan. Dat seizoen 2023/24 staat weer bol van verrassende concerten en mooie muziek door nationale en internationale musici.

Bijna de helft van de concerten wordt verzorgd door Vlaamse ensembles. Zo is er het Kugoni Trio uit Leuven dat in een niet-alledaagse bezetting van piano, viool en saxofoon klassieke meesterwerken in een zelf gearrangeerde versie brengt. Het kerstconcert wordt deze keer ‘gekleurd’ door het Cosy Brass Quartet, ook uit Vlaanderen. Serene en soms ook swingende klanken die worden gelardeerd met teksten van de bekende Belgische TV-presentator en muziekkenner Fred Brouwers.
Verder er klinkt virtuoze muziek uit de glorietijd van Venetië, worden schilderijen als de Toren van Babel van Pieter Bruegel de oude muzikaal vertaald (de schilder zelf zal zelf aanwezig zijn) en brengt het Marjolein Meijers Trio Nederlandse volksmuziek met een lach en traan.

Aanvang alle concerten: 11.30 uur. De Kapel is toegankelijk voor alle soorten rolstoelen en scootmobielen. Voor het complete programma, meer informatie en kaarten: www.kapeloptrijsselt.nl of 0575 - 570 521.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode