Optreden van het Deventer Jazz Orkest in het Gorsselse Openluchttheater. Foto: PR
Optreden van het Deventer Jazz Orkest in het Gorsselse Openluchttheater. Foto: PR

Topavond in het Openluchttheater Gorssel met het Deventer Jazz Orkest

Muziek

GORSSEL - Afgelopen zaterdagavond was de laatste voorstelling van dit seizoen in het Openluchttheater Gorssel. Het seizoen werd afgesloten met het Deventer Jazz orkest.

Deze leukste bigband van Deventer speelt al vele jaren op diverse podia in Deventer en omstreken. Met het orkest van bijna 20 personen was het podium prachtig gevuld en om ruim voor acht uur stonden de musici al te trappelen van ongeduld om te beginnen.

Namens het bestuur van het theater werd de bigband aangekondigd en werd verteld dat het repertoire grotendeels voortkomt uit het American songbook met songs van fameuze componisten als Cole Porter, George Gershwin en Oscar Hammerstein. Ook werd even kort verteld dat een van de bestuursleden, de in Gorssel bekende Henk Veenendaal, zich terug heeft getrokken. Henk was ruim 7 jaar met een collega verantwoordelijk voor de programmering en contractering van de artiesten. Zijn kennis en ervaring heeft zeker bijgedragen aan de professionele ontwikkeling van het theater.

Al bijtijds kwamen de eerste bezoekers aan en vulden de zitbankjes zich gestaag. Met de eerste klanken werd duidelijk dat het een bijzondere avond zou worden met een hoog muzikaal gehalte. De zangeres, Laura van Nijendaal, kondigde met veel enthousiasme de verschillende stukken aan en zong op een zeer boeiende en bij dit genre passende wijze. Bijzonder was ook het aanstekelijke enthousiasme van de dirigent, Edwin Neuteboom Spijker.

Het theater ademde een prachtige sfeer met de veelkleurige podiumlampen en de feeërieke verlichting van de bomen en de struiken. Met de toegift ‘That’s Life’ van Frank Sinatra werd het heerlijke concert afgesloten. Al met al een bijzonder geslaagde avond waarbij het weer in de vorm van een zwoele zomeravond ook zeker heeft bijgedragen. Na het optreden bleven de gasten nog lang hangen onder het genot van een drankje en mooie gesprekken.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode