Operazanger Igor Popov. Foto: Dmitrii Paduret

Operazanger Igor Popov. Foto: Dmitrii Paduret

Operazanger brengt eerbetoon aan het leven met concert

Muziek

EEFDE - Op zondagmiddag 18 februari in Kapel op ‘t Rijsselt in Eefde brengt operazanger Igor Popov een eerbetoon aan het leven met het concert ‘Chiaroscuro’, wat licht en duisternis betekend in het Italiaans. De muzikale begeleiding is in de handen van pianist Mark Toxopeus, die al heel veel mooi werk heeft geleverd en laureaat is van internationale concoursen.

Popov is geboren in de voormalige Sovjet-Unie en heeft gestudeerd in Rusland. Hij heeft muzikaal en vocaal onderwijs genoten aan de conservatoria van Sint-Petersburg en Moskou. Zingen in Italië en andere Europese landen heeft zijn vocale capaciteiten uitgebreid. De operazanger wil kamermuziek toegankelijk maken voor een groot publiek. “Mijn missie is om de puurheid van klassieke muziek over te brengen bij mensen. Het concert heeft de naam ‘Chiaroscuro’ meegekregen; dat impliceert een tegenstelling, zoals het leven kan zijn. Aan de ene kant licht en liefdevol, en aan de andere kant donker en dramatisch.”

Het driedelige concert omvat muzikale composities van Beethoven, Mozart, Schubert, Schumann, Händel, Caldara, Scarlatti, Carissimi, Franck en de Russische en Oekraïense volksliederen. Daarnaast zal de pianist ook prachtige solostukken ten gehore brengen. Aan het einde van het concert is er een verrassing.

Het concert begint om 15 uur. De zaal is open vanaf 14.30 uur. Tickets via www.igorpopov.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant