DJ Paul Elstak zette de Keidagentent op z'n kop. Foto: Jorrit van de Kolk - Jorpics.com

DJ Paul Elstak zette de Keidagentent op z'n kop. Foto: Jorrit van de Kolk - Jorpics.com

Kei-hard raven met DJ Paul Elstak

Muziek

LOCHEM - Binnen een mum van tijd was de zaterdagavond van de Keidagen stijf uitverkocht. Tot op de avond zelf probeerden tal van Lochemers via internet nog een ticket te scoren om zo het feestje met DJ Paul Elstak niet te hoeven missen. En een feestje dat werd het voor de gelukkigen met een kaartje: vanaf de eerste tonen van Rainbow in the sky was de tent van voor tot achter gevuld door een euforisch hakkende menigte. Voor de oudere jongeren was weer even alsof ze weer in de jaren negentig waren. En voor de jongeren was het gewoon 2024, zijn happy hardcore is immers nog steeds onverminderd populair. 

Niet voor niets vroeg songfestivaldeelnemer Joost Klein DJ Paul Elstak een gabber-intermetzo te maken voor zijn nummer Europapa. De hardcorepionier verzachtte de pijn die de diskwalificatie van Klein veroorzaakte door het beukende stuk vanaf de kreet ‘Welkom in Europa, jonguh!’ twee keer te draaien. Wie deze avond de uiteindelijke winnaar van het Eurovisie Songfestival zou worden, was de menigte in Lochem echter een zorg. Over het aantal punten van de publieks- dan wel vakjury in Malmö werd met geen woord gerept, het enige dat in Lochem telde was het aantal beats per minute. En dat liep veel hoger op dan alle punten van de songfestivaldeelnemers bij elkaar opgeteld. Van happy hardcore-klassiekers Rainbow in the sky, Luv U More en Rave on ging het naar de keiharde hardcore-beukers. Daarmee stuurde DJ Paul Elstak de bezoekers met een volle tank energie de laatste Keinacht in.

De dagen en nachten daarvoor had de organisatie het publiek al een veelzijdig programma voorgeschoteld. Van golden oldies Bonnie St. Claire en Peter Koelewijn tot de hedendaagse helden van de Turfy Gang en van lokale disckjockeys Darris en Rob de Jong tot de streektaalrockers van Bökkers. 

Het zomerse weer trok ook overdag veel bezoekers naar de Lochemse binnenstad met onder andere het Theater op Keien op Hemelvaartsdag als grote publiekstrekker. Ook het kinderprogramma Keikids met Steven Kazan en de braderie mochten op veel belangstelling rekenen. Verder was het natuurlijk iedere dag genieten van de kermis in het vernieuwde centrum van de keistad. 

Meer foto’s op de socials en website www.keidagen.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant