De rotstuin van Annie en Ap Peppelenbos in Gorssel. Foto: PR
De rotstuin van Annie en Ap Peppelenbos in Gorssel. Foto: PR

Open tuindagen Lewisia and Rhodohypoxis World

Natuur

GORSSEL - Twee jaar lang kon men geen open tuindagen houden maar op vrijdag 29 april en zaterdag 30 april  en zaterdag 7 mei en zondag 8 mei is men weer van harte welkom in de rotstuin van Annie en Ap Peppelenbos. De tuin is te bezoeken van 10.00 uur tot 17.00 uur en te vinden aan het Acaciaplein 29 in Gorssel. 

Een tuin die zich de laatste jaren in een groeiende belangstelling mag verheugen is de alpiene tuin Lewisia and Rhodohypoxis World. De tuin licht verscholen achter een rij nieuwbouwhuizen. In de voortuin van de tussenwoning krijgt men al een voorproefje van wat men achter het huis te zien krijgt, een middelgrote mooi glooiende rotstuin van 300 vierkante meter. In de tuin zijn diverse biotopen aangelegd. Diverse planten uit de Alpen, Himalaya, Rocky Moutains, maar ook uit Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland zijn hier aangeplant. Planten zelfgekweekt uit zaad maar ook planten die het echtpaar door uitwisseling met alpiene vrienden uit diverse werelddelen heeft gekregen of gekocht. Planten zoals Lweisia, Saxifraga, Gentiana, Edelweiss en dergelijke zijn in de tuin of stenen aangeplant. De tuin is aangelegd met natuursteen zoals tufsteen en lavasteen. Voor de echte plantenliefhebber valt er veel te zien. Ook zijn er veel heksenbezems (kleine geënte coniferen) en geënte struikjes aangeplant. Rhodohypoxis, een blikvanger in de tuin, is een heel populaire terrasplant en door iedere plantenliefhebber te kweken. 

Elk vrij uurtje wordt door Ap en Annie besteed aan de rotstuin en aan het zelf kweken van de planten door middel van zaaien of stekken. In het voorjaar is de rotstuin op zijn mooist. Het echtpaar vertelt bezoekers graag meer over deze hobby tijdens de open tuindagen. 

De entree, inclusief een kopje koffie, is gratis. Bezoek de website voor meer informatie.


www.lewisiatuin.nl

De rotstuin van Annie en Ap Peppelenbos in Gorssel. Foto: PR

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode