Vleermuiskast. Foto: Peter Eekelder
Vleermuiskast. Foto: Peter Eekelder

Vrijwilligers gezocht voor vleermuizenwerkgroep in Lochem

Natuur

LOCHEM - De gemeente Lochem kent een grote rijkdom aan vleermuizen en vleermuissoorten. Vleermuizen zijn nuttige dieren die veel insecten vangen, maar ze hebben wel gebrek aan goede verblijfplaatsen. Om deze beschermde dieren een handje te helpen, wil de gemeente de komende twee jaar maar liefst 660 vleermuiskasten ophangen aan laanbomen in het buitengebied. Samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) zoekt de gemeente belangstellenden voor een nieuw op te richten vrijwilligersgroep. Geïnteresseerd? Kom dan op dinsdag 30 augustus naar de informatiebijeenkomst in Almen.

De informatiebijeenkomst op dinsdagavond 30 augustus vindt plaats op Camping Domein Groot Besselink, Lage Lochemseweg 31c in Almen. De bijeenkomst start om 19.30 uur, de inloop is om 19.15 uur. Aanmelden via de website van SLG via slgelderland.nl/projecten/vleermuisproject-lochem

Op de bijeenkomst wordt het project door de gemeente en SLG verder toegelicht. Vrijwilligers wordt, in samenwerking met een vleermuisdeskundige, ook een cursus aangeboden van enkele bijeenkomsten. 

Vleermuizenwerkgroep 
Men is op zoek naar handige vrijwilligers die vanaf komend najaar willen helpen met nestkasten ophangen en registreren. Dit gebeurt onder begeleiding van een ecoloog. In een eerste cursusbijeenkomst wordt praktische informatie over vleermuizen en over het ophangen van kasten gegeven. Ook is er aandacht voor veilig werken, bijvoorbeeld een ladder veilig plaatsen. In het voorjaar doen vrijwilligers een ronde langs de kasten om te controleren of deze er nog hangen en of deze nog in goede staat zijn. In een volgende cursusbijeenkomst leer je om vleermuissoorten te herkennen. Wie het interessant vindt, kan dan helpen bij het onderzoek naar het gebruik van de kasten door de vleermuizen.

Ook helpen om de vleermuizenpopulatie in Lochem op peil te houden? Doe dan mee!

Het vleermuiskastenproject vloeit voort uit het SoortManagementPlan Vleermuizen (SMP) dat is opgesteld door de gemeente Lochem om de vleermuizenpopulatie op peil te houden. 


slgelderland.nl/projecten/vleermuisproject-lochem

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode