Afbeelding

Gratis plant bij inlevering van tegel op actiedagen

Natuur

LOCHEM - Inwoners die een gratis tuinplant willen om hun tuin groener te maken, kunnen op 10, 17 of 24 september naar één van de actie-zaterdagen in de gemeente Lochem komen. Tegen inlevering van een steen of tegel krijgen zij een mooie plant cadeau. Want minder bestrating en meer groen maakt tuinen en buurten mooier en vooral koeler op hete dagen. In een groene tuin kan regenwater beter de grond in zakken.

Voor deze actie werken Waterschap Rijn en IJssel, Gemeente Lochem, IJsseldal Wonen, Viverion, Stichting Welzijn Lochem en Lochem Energie samen. Op de actie-zaterdagen staan zij met een plantenkraam op verschillende plekken in de gemeente. Kinderen kunnen spelen met een watertafel. Er is tuinadvies, afkoppelcoaches geven uitleg over afkoppelen van de regenpijp en er is uitleg over de regentonactie. Ook voor vragen over energiebesparing kunnen inwoners terecht bij de kraam. Circulus zorgt voor de logistiek en de planten op de actiedagen.

Locaties en tijden
Op 10 september van 10 tot 12.30 uur bij Coop Eefde, op 17 september van 10 tot 12.30 uur bij Lidl Lochem, op 17 september van 14.30 tot 17 uur bij Action Lochem en op 24 september van 10 tot 12.30 uur bij ’t Trefpunt Gorssel.

Nieuwe regentonactie
Dit najaar is er ook weer een gemeentelijke regentonactie, samen met de hierboven genoemde partijen. Inwoners kunnen maar liefst 25 euro korting krijgen op een regenton naar keuze bij Praxis Lochem, Intratuin Lochem, Welkoop Laren en Welkoop Gorssel. De actie loopt tot 31 december 2022. In totaal zijn 150 tonnen beschikbaar (op is op!). Met een regenton kun je schoon regenwater opvangen. In steeds vaker voorkomende droge periodes betekent dat gratis water voor de tuin en een besparing op drinkwaterkosten.

Meer informatie
Meer info klimaatadaptatie staat op www.lochem.nl/afval-energie-natuur-en-milieu/klimaat. Informatie over energie opwekken/besparen op www.lochem.nl/afval-energie-natuur-en-milieu/energie. Www.weetvanwater.nl geeft veel informatie waarmee inwoners zelf aan de slag kunnen. Daar is ook de klimaatatlas per gemeente zichtbaar, waarin staat welke effecten van een veranderend klimaat we ons op moeten instellen.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode