Alle prijswinnars van de landelijke jeugdshow. Foto: Theo Janssen
Alle prijswinnars van de landelijke jeugdshow. Foto: Theo Janssen

Jeugd Pels en Pluim Laren bijna beste van Nederland

Natuur

LAREN - Liefde voor dieren was het thema van de 46e ‘Landelijke Jeugdshow Laren’ op zaterdag 17 september. Kinderen uit heel Nederland waren bijeen om hun mooiste raskonijnen, cavia’s en sierduiven te laten beoordelen op hun raskenmerken. De keurmeesters zagen hoe goed de dieren in conditie waren en zich van hun fraaiste kant lieten zien. De jeugdige deelnemers lieten duidelijk zien hoeveel liefde zij voelen voor hun dieren die ze dagelijks verzorgen. De St. Steffenmanege ademde de liefde door de vele handgemaakte harten die opgehangen waren. 

In haar openingswoord refereerde Marjan Holmer aan het feit dat hoenders en de sier- en watervogels er helaas vanwege de vogelgriep niet bij mochten zijn. Zij vroeg de kinderen dan ook keihard te roepen ‘wij missen jullie’. Helaas geen gesnater en gekakel op deze unieke jeugd kleindierenshow. Pels en Pluim kijkt vooral naar wat er wel kan en zo ging de 46ste Jeugdshow met minder diergroepen toch gewoon door.

Nederlands jeugdkampioen bij de konijnen werd Tijs Roskam uit De Pol met een kleurdwerg. Het Nederlands kampioenschap bij de sierduiven was er voor een Arabische trommelduif van Twan van Vugt uit Gemert. Bij de cavia’s ging de titel naar Lieve Verrijdt uit Boxmeer. Rowan Munneke uit Scheema won met een lachduif. Het beste ei uit de eierkeuring was van een kip van Noah Abbink uit Enschede. 

De jeugdleden van Pels en Pluim Laren deden het ook voortreffelijk. Zij scoorden samen bijna het hoogste aantal gemiddelde punten in de verenigingscompetitie. Groot was de blijdschap toen bleek dat zij de op één na beste club van Nederland in 2022 waren. De Lekzoom uit Groot Ammers was de allerbeste. Pels en Pluim is dan ook trots op haar jeugdleden. 

Op 12 en 13 november showen Pels en Pluimers hun mooiste dieren weer in de Larense Braninkhal. Hier zal ook een unieke schilderijencollectie te zien zijn onder het motto ‘Kleindieren in de schilderkunst; Kunstige portretten met pen en penseel’.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode