Wethouder Eric-Jan de Haan onthulde samen met Hans Enderink (met blauwe doek in de hand) in het bijzijn van Erwin Reinhard (links) en de vele vrijwilligers (r) het informatiebord over het klompenpad in Harfsen. Foto: Arjen Dieperink
Wethouder Eric-Jan de Haan onthulde samen met Hans Enderink (met blauwe doek in de hand) in het bijzijn van Erwin Reinhard (links) en de vele vrijwilligers (r) het informatiebord over het klompenpad in Harfsen. Foto: Arjen Dieperink

Wethouder Eric-Jan de Haan ‘Klompenpad is een verbindingspad’

Natuur

HARFSEN - Ze waren vrijdag 26 mei bijna allemaal aanwezig, de vele vrijwilligers die het Klompenpad Braakhekke Bultenpad in Harfsen hebben uitzetten, de grondeigenaren wiens terrein het pad overheen mag lopen en een voormalige wethouder en de huidige wethouder. Allemaal om de onthulling mee te maken van het informatiebord over het klompenpad in Harfsen.

Door Arjen Dieperink

Erwin Reinhard is projectleider van de Stichting Landschaps Beheer Gelderland. Zo’n anderhalf jaar was hij betrokken bij de aanleg van het klompenpad. In het begin deed hij nog zaken met voormalig wethouder Henk van Zeijts, daarna nam wethouder Eric-Jan de Haan het stokje over. Beiden werden tijdens de opening bedankt en ontvingen een vogelhuisklomp als blijk van waardering. Ook de zeventien vrijwilligers en de grondeigenaren kregen het cadeau uitgereikt. 

Het Braakhekke Bultenpad is een wandeling van elf kilometer door het buitengebied van Harfsen. De wandeling start midden in Harfsen bij de Klokkenstoel en voert de wandelaar door de bossen rond Harfsen, maar ook over de Braakhekke Bulten en de laag gelegen broeklanden van het Harfsens Broek.

“Wat ik mooi aan de route vind, is dat je halverwege over kunt gaan naar klompenpad in Laren, daarom vind ik het een echt verbindingspad”, laat De Haan weten. Hans Enderink heeft als coördinator wel een lange adem moeten hebben om het pad te verwezenlijken. “In verband met de coronamaatregelen duurde het veel langer dan gepland. Ik maakte toen nog deel uit van de Dorpsraad Harfsen, maar heb het project wel tot het eind mogen afronden. De gesprekken met de vele grondeigenaren heb ik mogen voeren. Onder andere is afgesproken dat honden verboden zijn op de terreinen.” 

Bakker Wijnand uit Laren en de Ambachtelijke Mosterdmakerij De Braakhekke uit Harfsen, hebben gezamenlijk een Klompenpad-snack ontwikkeld die bij beide ondernemers te verkrijgen is. Alle aanwezigen ontvingen die snack voor men op pad ging. Na de onthulling van het informatiebord door wethouder Eric-Jan de Haan en Hans Enderink aan de Sporkehout ging het gezelschap de route (gedeeltelijk) lopen. 


www.klompenpaden.nl

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode