Gewone dwergvleermuis op een boom. Foto: Burgerboerderij de Patrijs
Gewone dwergvleermuis op een boom. Foto: Burgerboerderij de Patrijs

Vleermuizen spotten op de boerderij

Natuur

LAREN - Meer weten over de vleermuis? Dat is op zaterdag 26 of zondag 27 augustus mogelijk bij Burgerboerderij de Patrijs in Laren.

Vleermuizen hebben geen al te beste naam. Ze zouden in je haren vliegen, ze brengen ziektes over en drinken je bloed, zo gaan de verhalen. Maar van deze mythes is niets waar. Vleermuizen zijn ongevaarlijke dieren, en sterker nog: ze spelen een heel belangrijke rol in de natuur. Eén enkele vleermuis kan bijvoorbeeld tot wel 1.000 muggen in een nacht eten.

In het kader van de Europese Nacht van de Vleermuis - in het laatste weekend van augustus - neemt voormalig vleermuisonderzoeker Johannes Regelink deelnemers mee in het leven van de vleermuis. Rondom Burgerboerderij de Patrijs in Laren gaat men op pad om vleermuizen te spotten. Zo wordt verteld waar je vleermuizen kunt vinden, hoe je ze kunt zien én horen, en hoe belangrijk vleermuizen zijn voor de natuur, maar ook voor de landbouw.

Zaterdag 26 en zondag 27 augustus, 20.00 uur, Dochterenseweg 13a Laren. Deelname is gratis, aanmelden verplicht. Meer info en aanmelden via www.depatrijs.eco/vleermuis.

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode