Zaterdag 16 september gaat het in de Larense St.Steffenmanege om de jeugd in de kleindierenhobby. Foto: Theo Janssen
Zaterdag 16 september gaat het in de Larense St.Steffenmanege om de jeugd in de kleindierenhobby. Foto: Theo Janssen

Jeugd-kleindierenshow Laren

Natuur

LAREN - Zaterdag 16 september gaat het in de Larense St.Steffenmanege om de jeugd in de kleindierenhobby. Het is de dag waarop jeugdige fokkertjes van de mooiste raskonijnen, cavia’s, rassierduiven en oorspronkelijke duiven hun dieren laten beoordelen. Een team van deskundige keurmeesters bekijken die dieren op raskenmerken en verzorging. De keuring is live mee te maken. 

Vogelgriep en het daarbij behorende tentoonstellingsverbod voor hoenders, serama’s en de sier- en watervogels maken het niet mogelijk om ook mee te doen. 

De entree is gratis voor de keuring en het leuke nevenprogramma met een clown, een quiz, ABS jazz dansoptredens, schminken, enz. De Larense St.Steffenmanege is met sterren, glitter goud en rood aangekleed in de stijl van het thema ‘It’s Showtime?’. De jeugdige deelnemers en hun dieren zijn de sterren die schitteren die dag. De Kleurdwergen, de Rexkonijnen met hun fluwelen pels, Nederlandse Hangoordwergen, meerdere soorten cavia’s, Arabische trommelduiven, Malthezer Kipduiven en nog veel meer bijzondere soorten.

Dit alles vindt plaats van 09.30 uur tot 16.00 uur in de St. Steffenmanege Laren. 

Advertenties doorgeplaatst vanuit Berkelbode