De Biodiversiteit Werkgroep in Eefde zet zich ook dit jaar weer in voor een bloeiende en bruisende omgeving. Beeld: S. Vlaardingerbroek

De Biodiversiteit Werkgroep in Eefde zet zich ook dit jaar weer in voor een bloeiende en bruisende omgeving. Beeld: S. Vlaardingerbroek

Deel ideeën voor een groener en bloemrijker Eefde

Natuur

EEFDE - De Biodiversiteit Werkgroep in Eefde zet zich ook dit jaar weer in voor een bloeiende en bruisende omgeving. Vorig jaar lag de focus op het bijenlandschap van Eefde, met onder andere de succesvolle Bioblitz Eefde waarbij meer dan 2000 verschillende planten en dieren werden vastgelegd op Waarneming.nl. Ook werd de bloementelling uitgevoerd en de resultaten gepresenteerd aan de gemeente.

Dit jaar wil de werkgroep graag de stem van de inwoners van Eefde horen. Wie ideeën heeft om Eefde groener, bloemrijker en mooier te maken en bereid is om samen met anderen uit de buurt aan de slag te gaan, wordt gevraagd dit te delen met de Biodiversiteit Werkgroep.

Ideeën kunnen betrekking hebben op allerlei aspecten, van groenstroken en perken tot stukken bos en straten, zolang de initiatiefnemers bereid zijn om ook zelf de handen uit de mouwen te steken. Samen met de Werkgroep Biodiversiteit kunnen zij op zoek gaan naar medestanders die willen helpen.

Op maandag 25 maart organiseert de Werkgroep Biodiversiteit een bijeenkomst in ’t Hart, waar ideeën kunnen worden gepresenteerd en verder kunnen worden uitgewerkt met dorps- en buurtbewoners.

Ideeën delen of meer informatie? Neem dan contact op met de Werkgroep Biodiversiteit via biodiversiteit@dorpsraadeefde.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant