Over wespen bestaat een aantal hardnekkige misverstanden. Foto: PR
Over wespen bestaat een aantal hardnekkige misverstanden. Foto: PR

Lezing over het ecologisch belang van wespen

Natuur

LOCHEM - Op zaterdag 18 mei geeft de Wespenstichting een lezing in Lochem over het ecologische belang van wespen. De lezing die in het Stadhuus wordt gehouden, is vrij toegankelijk en wordt georganiseerd door de Partij voor de Dieren

Over wespen bestaat een aantal hardnekkige misverstanden. Ook is er gebrek aan basiskennis over wespen. Ze behoren tot de meest gehate dieren ter wereld. Als gevolg daarvan worden wespennesten op grote schaal verdelgd. En dat is niet nodig. De Wespenstichting verplaatst op aanvraag overlast gevende wespennesten levend naar betere locaties. Zo wordt talloze wespen een normaal leven gegund en belanden er minder bestrijdingsmiddelen in de natuur.

Gratis biologische, inheemse bloemzaden
Tijdens de lezing wordt nader ingegaan op het ecologische belang en de fascinerende levenswijze van wespen. In de ochtend van 18 mei deelt de Partij voor de Dieren gratis biologische, inheemse bloemzaden uit in het centrum van Lochem. De lezing vindt plaats in het Stadhuus op de Markt 3 in Lochem. Aanvang 14.00 uur, inloop vanaf 13.30 uur. Vanaf circa 15.00 uur kan nog even worden nagepraat onder het genot van koffie of thee. Aanmelden of meer informatie via achterhoek@partijvoordedieren.nl.

Advertenties doorgeplaatst vanuit de krant